Rikoskomisario Pekka Hätönen saa jatkaa tutkinnanjohtajana kolmen kansanedustajan tapauksissa. Aiemmin vihreään puolueeseen kuulunut Hätönen johtaa tutkintaa Juha Mäenpään (ps), Päivi Räsänen (kd) ja Hussein al-Taeen (sd) jutuissa.

Mäenpäätä epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, Räsäsen ja al-Taeen osalta selvitetään, onko heitä syytä epäillä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Helsingin poliisi selvitti Hätösen tilanteen keskiviikkona.

LUE LISÄÄ: Jussi Halla-aho: ”Härskiä politikointia” – Perussuomalaiset estäisi kansanedustajan syytesuojan murtamisen

Hätönen oli ehdolla viime kunnallisvaaleissa vihreiden listoilta Espoossa. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kritisoi tilannetta rajusti Uuden Suomen haastattelussa jo aiemmin ja jatkoi ryöpytystä sosiaalisessa mediassa sen jälkeen, kun uutisoitiin Hätöseen liittyvästä selvityksestä.

”Poliisi on yksi arvostetuimmista instituutioistamme. Luottamus ei tule itsestään, vaan se on ansaittava joka päivä”, Halla-aho tviittasi.

Helsingin poliisilaitoksen päällikön Lasse Aapion mukaan Hätönen jatkaa tutkinnanjohtajana.

”Asiaa on selvitetty, eikä tutkinnanjohtaja ole nykyisin minkään puolueen jäsen. Käymme tutkinnanjohtajan kanssa menettelytapoja ja työprosesseja läpi. Kyseinen esitutkinta käydään tiiviissä yhteistyössä syyttäjän kanssa”, Aapio sanoo tänään Uudelle Suomelle antamassaan lausunnossa.

Hätönen on jo aiemmin kertonut eronneensa vihreistä.

”Vaikka poliisille on täysin sallittua olla mukana poliittisessa toiminnassa, omalla kohdallani en pitänyt hyvänä, että olisin vihreissä samaan aikaan kun toimin tutkinnanjohtajana”, hän sanoi keskiviikkona STT:lle ja luonnehti poliittista toimintaansa vähäiseksi.

LUE MYÖS: Professori: ”Persujen uskottavuus on nolla, jos he äänillään blokkaavat”

Poliisi perussuomalaisten kansanedustajan esitutkinnasta: Äärimmäisen poikkeuksellinen tapaus

Poliisi: Hussein al-Taeen kirjoitukset yhä selvityksessä, syyteoikeus voimassa – ”Ilmiselvää juutalaisvastaisuutta”

Poliisilta päätös: Perussuomalaisten kansanedustajan eduskuntapuheesta esitutkinta

Yle: Helsingin poliisi käynnisti selvityksen rikoskomisariosta – poliitikkojuttujen tutkinnanjohtajalla vihreä tausta