Perussuomalainen europarlamentaarikko Jussi Halla-aho kommentoi Unkarin kohua herättänyttä päätöstä sulkea kaikki turvapaikanhakijat konttileireille odottamaan hakemustensa käsittelyä. Halla-aho sanoo Facebookissa, että ehdotti samaa Tornioon jo syksyllä 2015.

–Ehdotin syksyllä 2015 prikulleen samaa Tornioon. Se ei kuulemma olisi käynyt, koska Suomi olisi saanut potkut EU:sta ja YK:sta, ja taivaalta olisi satanut salpietaria. Saa nähdä, nielaiseeko maa Unkarin, Halla-aho sivaltaa.

Unkarin uudet lait mahdollistavat sekä Unkarissa jo olevien että maahan saapuvien turvapaikanhakijoiden sijoittamisen konttileireille, kertoi muun muassa Euractiv. Unkarin pääministeri Viktor Orbán perusteli päätöstä terrorismilla ja kutsui maahanmuuttoa ”terrorismin Troijalaiseksi hevoseksi” Budapestissa tilaisuudessa, jossa 450 uutta rajavartijaa vannoi virkavalansa.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat kauhistuneet Unkarin päätöksestä. YK:n pakolaisjärjestö UNHCR katsoo, että uusi lainsäädäntö rikkoo Unkarin kansainvälisiä ja EU:n asettamia velvoitteita pakolaisten kohtelusta.

Lue myös:

Unkari sulkee turvapaikanhakijat konttileireille – BBC: EU:lta ”yllättävä” pakolaispäätös

Kristillisen opiston rehtori: Tämän vuoksi Suomessa kinataan joululaulujen ja suvivirren laulamisesta kouluissa

Ruotsin ongelmalähiöt huomattu Suomessakin: ”Maahantulijoille opetettava suomalainen käyttäytymistapa”

Maahanmuuttovirasto: Monikulttuuristuminen muuttaa Suomen yhteiskuntaa – poliisille vaaroja hälytystehtävissä