Perussuomalaisten listoilta Helsingin kaupunginvaltuustoon valittu Jussi Halla-aho (sit.) on saanut tuomion uskonrauhan rikkomisesta. Hänet tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa 30 päiväsakkoon, jolloin sakon koko on 330 euroa.

Halla-aho on luvannut valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

Halla-aho määrättiin myös poistamaan yleisön saatavilta blogistaan tekstin, josta tuomio tuli.

Ensimmäinen syytekohta tuli blogikirjoituksen osasta, jossa syyttäjän mukaan islam ja sen pyhät instituutiot yhdistettiin pedofiliaan.

Tuomiossa perustellaan, että Halla-ahon perustelut väitteilleen ovat tosiasiassa näennäiset siitä huolimatta, että ne näyttävät loogisilta.

Oikeuden mukaan Halla-ahon väitteiden ja niiden perustelujen tarkoituksena "ei ollut käydä asiallista keskustelua islamin epäkohdista vaan näennäisesti sananvapauden kustannuksella häpäistä kysymyksessä olevan uskonnon pyhiä arvoja".

Langettavaa tuomiota ei sen sijaan tullut kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, mistä häntä myös syytettiin. Tämä syyte tuli blogitekstin väitteistä, jossa esitettiin, että ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on erään kansanryhmän kansallinen tai geneettinen erityispiirre.

Oikeus perusteli syytekohdan hylkäämistä sillä, että tekstin katsotaan olevan satiiria.

Käräjäoikeuden johtopäätös on, ettei Halla-ahon tarkoituksena ole solvata somalialaisia vaan "mainittu ihmisryhmä on valikoitunut hänen viranomaistoimintaan kohdistamansa kritiikin välineeksi lähinnä sattumaan verrattavista syistä".

Halla-aho on kiistänyt syytteen molemmat kohdat.