Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Pirkko Ruohonen-Lernerin mukaan Jussi Halla-ahon kielenkäyttö ei ole kansanedustajalle sopivaa. Ruohonen-Lerner puhui tänään Ylen aamu-tv:ssä Halla-ahon tilanteesta.

- Halla-aho on viljellyt erikoista mustaa huumoria, joka ei sovi kansanedustajan asemassa olevalle henkilölle, Ruohonen-Lerner toteaa.

Ruohonen-Lerner pitää "erittäin todennäköisenä", että perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin esitys Halla-ahon määräaikaisesta erottamisesta menee läpi. Ruohonen-Lerner kiistää spekulaatiot, että puolueessa syntyisi sisäinen hajaannus Halla-ahon tapauksen takia.

- Tämä [Halla-ahon kielenkäyttö] selvästi vahingoittaa puoluetta ja toimintaa. Tällaisesta käyttäytymisestä ja kielenkäytöstä on päästävä eroon. Kansanedustajilta odotetaan 24 tuntia vuorokaudessa vakaata ja arvokasta käytöstä, Ruohonen-Lerner sanoo.

Halla-ahoa uhkaavaat määräaikaiset potkut eduskuntaryhmästä, koska hän esitti sotilasjunttaa Kreikan velkakriisin ratkaisuksi. Soini kertoi eilen tekevänsä asiasta esityksen torstain ryhmäkokouksessa.

Halla-aho kirjoitti kohua herättäneen kommenttinsa yhteisöpalvelu Facebookissa. Halla-aho poisti kommenttinsa myöhemmin ja kuvaili sitä harkitsemattomaksi.