Vihreät naiset päätti eilisessä kokouksessaan, että järjestö jättää lähipäivinä tutkintapyynnön perussuomalaisten tulevan kaupunginvaltuutetun Jussi Halla-ahon blogikirjoituksesta. Järjestö haluaa selvittää, syyllistyikö Halla-aho rikokseen blogissaan.

- Mahdollisia rikosnimikkeitä voivat olla rikokseen yllyttäminen, yllyttäminen kansanryhmää vastaan tai kunnianloukkaus”, puheenjohtaja Heli Järvinen sanoo Vihreän langan verkkosivuilla.

Vihreät naiset vaatii myös kannanottoa perussuomalaisilta. Lehden mukaan puolueen puheenjohtaja Timo Soini ei halua kommentoida asiaa.

- Perussuomalaisten hiljaisuudesta voi tehdä sen tulkinnan, että kenet raiskataan ensin -puhe on ihan linjassa puolueen periaatteiden kanssa. En olisi uskonut, että joudun vielä 2000-luvulla ylipäätään käymään tällaista keskustelua, Järvinen sanoo.

Halla-aho kirjoitti 20.12.2006 julkaistussa blogissaan: "Raiskaukset tulevat joka tapauksessa lisääntymään. Koska näin ollen yhä useampi nainen tulee joka tapauksessa raiskatuksi, toivon hartaasti, että uhrinsa sattumanvaraisesti valitsevien saalistajien kynsiin jäisivät oikeat naisihmiset. Vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä. Mieluummin he kuin joku muu. Heihin ei tehoa mikään muu kuin se, että monikulttuuri osuu omaan nilkkaan."

Halla-aho aikoo Ilta-Sanomien mukaan puolestaan tehdä tutkintapyynnön Vihreistä Naisista palattuaan ulkomaanmatkaltaan.

- Mielestäni he melko suoraan väittävät minun yllyttävän raiskauksiin. Koska rikokseen yllyttäminen on rikos, he siis syyttävät minua rikoksesta, mikä puolestaan vailla perusteita tehtynä on rikos, Halla-aho kirjoit