Hallitus on tänään käsitellyt kokouksessaan puolustusvoimauudistusta noussutta kohua.

Hallitus päätti kokouksessaan, että puolustusvoimauudistuksen Uudenmaan prikaatia koskeva osuus käsitellään vielä uudelleen tasavallan presidentin sekä ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan (utva) kokouksessa. Puolustusministeri Stefan Wallin (r.) esittelee asian utvassa 29. maaliskuuta.

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ilmoitti aiemmin tänään, että Uudenmaan prikaatiin liittyvä asia otetaan ylimääräisenä mukaan hallituksen kokoukseen. Urpilainen totesi jo tuolloin, että ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan tulisi kokoontua uudelleen käsittelemään Dragsvikin varuskunnan kohtaloa.

Wallin selvitti menettelyään tänään SDP:n ministereille. Ministerin ympärillä pyörivä kohu on noussut siitä, miten paljon Wallin ohjasi poliittisesti puolustusvoimauudistusta. Wallinin katsotaan piilotelleen antamaansa ohjausta.

- On selvää, että ei ministeri Wallinin toiminta ollut asiallista, koska hän ei kertonut muille ministereille, että hän on antanut poliittista ohjausta, sanoi Urpilainen tänään.

Myös pääministeri Jyrki Katainen (kok.) on sanonut, ettei ole ollut Wallinin ohjauksesta tietoienn. Wallin on itse pahoitellut tietovajetta SDP:n ministereille.

Wallinin odotetaan tänään pitävän tiedotustilaisuuden, jossa hän vielä selventää menettelyään puolustusvoimauudistuksessa.