Hallituspuolue sinisen tulevaisuuden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo vastaa suorin sanoin vasemmistoliiton puheenjohtajalle, kansanedustaja Li Anderssonille, joka on arvostellut Suomen hävittäjähankintoja.

Andersson kirjoittaa blogissaan, että hävittäjäjankinnan kustannusarvio saa opposition hulluimmatkin varjobudjetit näyttämään valtiovarainministeriön virkamiesten kirjoituksilta.

”Samaan aikaan kun talousviisaat varoittavat kestävyysvajeesta, alhaisista syntyvyys- ja työllisyysluvuista ja julkisen talouden menopaineista, valmistelee hallitus Suomen historian suurinta asehankintaa. Hankinnan kustannusarvio liikkuu summissa, jotka saavat opposition hulluimmatkin varjobudjetit näyttämään valtiovarainministeriön virkamiesten kirjoituksilta.”

Elo sanoo Anderssonin olevan väärässä ja korostaa, että kyseessä on strateginen hankinta.

”Hän väittää, että kestävyysvaje, alhainen syntyvyys, työllisyys tai julkisen talouden menopaineet olisivat ristiriidassa hävittäjähankinnan kanssa. Näin ei ole. Hallituksen politiikan seurauksena hävittäjien hankinta rahoitetaan ylimääräisellä rahoituksella – joko velaksi tai valtiontalouden ylijäämästä lähes vuosikymmenen aikana. Tässä on se suurin harha, jota tällä hetkellä monet oppositiopoliitikot levittävät. Hävittäjiin tarkoitettua rahoitusta ei oteta hyvinvointivaltion menoista, ei koulutuksesta, ei eläkkeistä eikä terveydenhuollosta. Kyseessä on strateginen hankinta, joka ei ole vastakkain tai vaihtoehtoinen muille valtion velvollisuuksille”, Elo kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan .

Lue myös:

Vääntö Suomen hävittäjähankinnoista jatkuu – ”Ei tarvitse olla kummoisella järjellä varustettu, kun ymmärtää kenen etua se edistää”

Li Anderssonilta suorat sanat kuumentuneesta hävittäjäkeskustelusta: ”Mikä länsimainen demokratia Suomi muka on”