Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen sanoo ryhmän tukevan perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon (kesk.)ratkaisua perhevapaauudistuksen keskeyttämisestä. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) puolestaan sanoi lauantaina, että hallitustrio käy uudistuksen tilanteen läpi maanantaina illalla. Näin siis myös pääministeripuolueen sisällä on erilaisia näkemyksiä perhevapaauudistuksesta.

–Tuemme ministeri Saarikon tekemää ratkaisua asiassa. Haluamme perheille nykyistä paremman mallin, ei nykyistä huonompaa, Kaikkonen kertoi Twitterissä lauantai-iltana.

Annika Saarikko toisti lauantaina, että hänen osaltaan uudistuksen valmistelu on ohi.

–Jos joi­hin­kin rat­kai­sui­hin pää­dy­tään, ne ovat trion pöy­däl­lä, Saa­rik­ko sa­noi STT:lle.

Pääministeri Sipilän toiminta asiassa ihmetyttää monia.

–Kuka uskoo että tässä näytelmässä pääministeri Sipilä kävelee oman ministerinsä yli, esimerkiksi ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen kysyy Twitterissä.

Kokoomus on vaatinut perhevapaauudistuksen eteenpäin viemistä, mikä on etenkin oppositiossa kirvoittanut kommentteja hallituksen toimintakyvystä.

–Saarikko pysyy yhdessä sovittujen reunaehtojen takana. Toisaalla Kokoomuksen kansanedustajat ja muut vaikuttajat promoaa omia tavoitteitaan. Ei hyvä heilu päätöksenteon kannalta jos kansanedustajat ei sitoudu hallituksessa yhdessä sovittuihin kompromisseihin, Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäljärvi kommentoi.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) korostaa, että perhevapaauudistuksella tavoitellaan muutosta.

–Perhevapaauudistuksella tavoitellaan muutosta: työelämän ja vanhemmuuden tasa-arvoa. Sitä ei saavuteta, jos mikään ei saa muuttua. Tasa-arvo vaatii tekoja, rohkeutta.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson sanoi jo lauantaina hallituksen toimintakyvyn heikentyneen oleellisesti.

–Jos hallitus ei nyt onnistuu saamaan perhevapaauudistusta maaliin, on sen toimintakyky heikentynyt olennaisesti. Siinä tapauksessa voi kysyä, kauanko kansalaisten on tätä toimintaa tai pikemminkin toimimattomuutta enää katseltava, hän kuittasi tiedotteessaan.

Lue myös:

Juha Sipilä: ”Trio käy vielä läpi perhevapaauudistuksen tilanteen”

Kova ryöpytys Juha Sipilän hallitukselle: ”Kauanko kansalaisten on tätä katseltava?”

Juhana Vartiainen: ”Perheiden ja naisten toimeentulo luodaan työuralla, ei naisten äidinpalkalla”

”On aika totaalisen pettynyt olo” – Tästä kaatuneessa perheuudistuksessa oli kyse