Hallituspuolue Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä sanoo tiukasti ei työehtoshoppailulle. Tiedotteen mukaan ryhmä ”ei hyväksy eikä tule jatkossakaan hyväksymään työehtoshoppailua missään muodossa”.

”Me emme anna suomalaisilla työmarkkinoilla tilaa kehitykselle, jossa työnantaja voi valita mieluisensa sopimuksen. Vasemmistoliitto puolustaa työntekijöiden oikeutta riittävään palkkaan ja reiluihin työehtoihin”, puolue tiedottaa.

Posti on siirtänyt työehtosopimuksen huonompaan ”ilman neuvotteluja ja vastoin työntekijöiden tahtoa”, vasemmistoryhmä kuvaa laajan lakkoaallon aiheuttanutta kiistaa. Ryhmä varoittaa tiedotteessaan, että työehtoshoppailu ei ole vain Postin työntekijöiden ongelma.

”Kiista ei koske vain 700 pakettilajittelijaa. Kyseessä on laajempi periaatteellinen kysymys työnteon ehtojen merkittävistä heikennyksistä.”

”Nyt ytimessä oleva kiista koskettaa kaikkia työntekijöitä.”

Maan hallituksen on tehtävä kaikkensa korjatakseen tehdyt virheet, hallitusryhmä vaatii.

”Postilta valtionyhtiönä on erityistä syytä odottaa yhteiskuntavastuuta ja työntekijöiden kunnioittamista. On selvää, että pienipalkkaiset työntekijät taistelevat oikeuksistaan niillä laillisilla ja ainoilla keinoilla, joita heillä on”, vasemmisto puolustaa PAU:n lakkoa ja tukilakkoja.

Myös pääministeri Antti Rinne (sd) toi eduskunnassa torstaina esiin, että hallitus vastustaa työehtoshoppailua ja pyrkii estämään sen. Samalla hän kertoi hallituksen estäneen Postin alkuperäisen suunnitelman huomattavasti laajemmasta tes-siirrosta. LUE LISÄÄ:

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) puolestaan painotti kyselytunnilla, että Postin työehtokiistan ratkaisu on työmarkkinajärjestöjen käsissä ”ihan niin kuin normaalistikin”.

Hän myös kertasi, että valtionyhtiö toki kertoi omistajaohjaukselle suunnitelmistaan, mutta ei tarkasti ja ajankohtaisesti 700 postilaisen siirrosta uuteen työehtosopimukseen.

”Päätös, jonka tekee tietenkin Postin hallitus, on tehty ja informoitu – myös siirron ajankohta – vasta jälkikäteen. Tässä kohtaa ei ollut [hallituksen] mahdollista tehdä [enää] mitään”, Paatero sanoi.

LUE MYÖS: