Hallitus kokoontuu tiistaina kello 11 Säätytalolle neuvotteluihin, joissa käsitellään ainakin matkustusta ja rajakysymyksiä, yli 70-vuotiaita koskevia suosituksia sekä etätyösuositusta.

Käytännössä kyse on tiettyjen rajoitusten purkamisesta, ja median ennakkotietojen mukaan ainakin yli 70-vuotiaiden erillisohjetta ollaan hölläämässä tai purkamassa. Asialistalla on myös jatkosuunnitelma valtiosihteeri Hetemäen exit- ja jälleenrakennustyöryhmän raportin pohjalta tehtävistä toimista, jotka liittyvät etenkin talouspolitiikkaan.

Suomi on jo aiemmin purkanut rajatarkastukset ja karanteenisuositukset Norjan, Tanskan, Islannin, Viron, Latvian ja Liettuan osalta, ja nyt esillä on mediatietojen mukaan vastaava rajoitusten purku ainakin Saksan ja Suomen väliltä.

Hallituksen etätyösuositus jäi viime viikolla voimaan, vaikka joitakin koronarajoituksia jo päätettiin höllentää. Kauppalehdessä asiasta kirjoittavat suomalaiset yritysjohtajat toivovat, että etätyösuosituksesta luovutaan nyt.

”Näyttää siltä, että hallitus pitää lähityöskentelyä suurempana riskinä kuin esimerkiksi terasseja tai huvipuistoja”, yritysjohtajat ihmettelevät.

”Taloutemme käy nyt puoliteholla. On aika purkaa etätyösuositus ja mahdollistaa turvallinen paluu työpaikoille”, vetoomus jatkuu.

Heidän mukaansa ”kaikkea etätyötä ei tarvitse lopettaa, vaan voimme yhdistää koronakevään parhaat opit ja rutiinit”.

Mahdollisesta hallituksen tiedotustilaisuudesta ilmoitetaan myöhemmin tiistaina.

LUE MYÖS: