Hallitus on päättänyt lopettaa alle 30-vuotiaiden nuorten määräaikaisuuden perusteita koskevan muutosesityksen valmistelun. Asiasta kertoo työministeri Jari Lindström (sin.) Työ- ja elinkeinoministeriön blogissa.

–Varmasti jotkut iloitsevat siitä, että tämä muutos ei nyt etene, mutta minä en. Kyseisen toimenpiteen tarkoitus oli saada työttömiä nuoria helpommin työelämään kiinni ja tätä tuskin kukaan vastustaa

Hallitus kaavaili muutosta, jossa yritykset olisivat saaneet palkata alle 30-vuotiaan, vähintään kolme kuukautta työttömänä olleen nuoren määräaikaiseen työsuhteeseen ilman erillistä perustetta määräaikaisuuteen. Ikään perustuvan mallin on epäilty olevan ristiriidassa perustuslain kanssa. Lindströmin mukaan näin ei kuitenkaan ole.

–Perustuslain ja kansainväliset velvoitteet täyttävä malli olisi ollut mahdollista tehdä, mutta se olisi ollut hyvin byrokraattinen ja sen vaikuttavuus heikko, Lindström toteaa.

– Emme kuitenkaan ole unohtamassa esityksen varsinaista tavoitetta eli nuorisotyöttömyyden alentamista. Olemme sopineet, että seuraavassa budjettiriihessä hallitus aikoo tehdä muita toimia sen alentamiseksi.