Sanna Marinin (sd) hallitus jatkaa edelleen Säätytalolla kokoustaan koronarajoitusten mahdollisesta purkamisesta. Valtioneuvoston kanslian mukaan päätöksistä tiedotetaan vasta maanantaina.

”Hallituksen neuvottelut koronakriisin vaikutuksista ja jatkosuunnitelmista jatkuvat Säätytalolla edelleen. Hallituksen tiedotustilaisuus järjestetään huomenna 4. toukokuuta”, tiedotteessa kerrotaan.

Sdp:n kansanedustaja, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin entinen toimitusjohtaja Aki Lindén kommentoi, ettei vanha sanonta valinnasta ruton ja koleran välillä ole huono, kun joudutaan valitsemaan viruksen leviämistä rajoittavien sulkemisten ja talouden uudelleen käynnistämisen välillä.

”Uusi normaali olisi kolmas tie”, hän kirjoittaa Twitterissä.

”Virus ”vaanii” meitä niin kauan kunnes saamme rokotteen. Yleiset rajoitukset, käyttäytymisemme muutos, testaus, eristykset, karanteenit jne tähtäävät kaikki siihen, että sen ilmaantuvuutta ja leviämistä vähennetään”, Lindén jatkaa.

Hallituksen kokouksessa on ministereiden lisäksi paikalla myös THL:n asiantuntijoita ja eri ministeriöiden virkamiehiä.

Kokoukseen aamulla saapuneen oikeuskansleri Tuomas Pöystin mukaan valmiuslain käytön lopettaminen on asialistalla.

"Paljon tärkeä pohdittavaa, tulee kova päivä. Oikeusvaltio edellyttää, että on siirryttävä tartuntatautilain ja muiden lakien suuntaan pois valmiuslaista ja poikkeustilasta. Tilanne edelleen vakava”, hän sanoi.

Pöysti tarkensi myöhemmin sunnuntaina Uudelle Suomelle, että asialistalla on siirtyminen vähitellen ja vaiheittain pois valmiuslaista.

”Se ei tapahdu kerralla.”

Julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan hallitus käsittelee lisäksi muun muassa ravintoloiden ja kahviloiden mahdollista osittaista avaamista, Suomen ja Viron välistä matkustajaliikennettä sekä yli kymmenen hengen kokoontumisrajoitusta.

Osa rajoituksista on voimassa 13. toukokuuta saakka, eli enää alle kaksi viikkoa, joten uusilla päätöksillä rajoitusten jatkamisesta tai purkamisesta alkaa olla kiire.

Lue myös: