Hallitusneuvotteluihin osallistuvan vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson avautuu Facebookissa neuvotteluiden ympärillä käytävästä mediakeskustelusta. Katso Anderssonin päivitys jutun lopusta.

Julkisuudessa on ollut esillä kriittisessä sävyssä muun muassa hallitusneuvotteluiden vetäjän Antti Rinteen (sd) kommentti siitä, että talouden raamit eivät aluksi rajoita luovuutta, vaan tulevat kuvaan vasta myöhemmin. LUE LISÄÄ: Antti Rinne: Talouden raami nyt syrjässä – ”Ei rajoita ihmisten luovuutta”

”Ilmeisesti päättäjillä ei ole Suomessa lupaa unelmoida paremmasta ja pohtia tulevaisuusinvestoinnit mahdollistavia malleja talousraamille, vaan heti alkuun pitäisi kuulla VM:n [valtiovarainministeriö] saatanalliset säkeet ja sitten mukautua maailmaan, jossa mihinkään ei ikinä riitä rahaa”, Andersson kritisoi.

Andersson puuttuu myös äläkkään, joka nousi SAK:n esityksistä. LUE LISÄÄ: SAK iski miljardin esityksen pöytään Säätytalolla – Tämä lista sai kokoomuksen suunniltaan

”Tämän jälkeen elinkeinoelämän lobbarit ovat kritisoineet hyvinvointi-investoinnit mahdollistavia veronkorotuksia erittäin kovaäänisesti julkisuudessa. SAK:n toimenpidelistaa, jolla olisi ollut mahdollista kerätä vähän alle miljardi lisää verotuottoja he kutsuvat ’verotsunamiksi’. Ketään ei kiinnostanut, miten edellisen hallituskauden yli puolentoista miljardin verokevennykset vaikuttivat heikentävästi esimerkiksi vanhuspalveluiden, sosiaaliturvan ja koulutuksen rahoitukseen”, Andersson jatkaa.

”Tulevaisuusinvestoinnit tarvitsevat rahoitusta, muuten niitä ei ole mahdollista tehdä. Verotusta on siksi täysin turhaa demonisoida, sen sijaan on tärkeää että tehdyt vero-uudistukset ovat oikeudenmukaisia ja perusteltuja niin tulonjaon kuin ympäristön kannalta”, Andersson linjaa.

LUE MYÖS: Nyt aukeaa Pekka Haavistolle unelmien työ? Antti Rinne vihjaisi torikahveilla vihreiden suuresta mahdollisuudesta: ”Täytyy arvostaa”