Kokoomuksen kansanedustaja ja verovastaava Matias Marttinen tarttuu pääministeripuolue sdp:n varapuheenjohtajan Matias Mäkysen verokannanottoon.

Mäkynen ilmoitti Suomen Yrittäjien tentissä tiistaina, että sote-uudistukseen kytkeytyvää maakuntaveroa ei välttämättä toteutetakaan.

Tentti on katsottavissa Uuden Suomen verkkosivuilla täällä.

“Sdp:n aluevaaliohjelman mukaan puolue kannattaa maakuntaveroa. Silti puoluejohdosta puhutaan julkisesti veroa vastaan. Voiko pääministeripuolue valita kuulijakunnan mukaan kantansa näin keskeiseen asiaan?” kokoomuksen Marttinen kysyy tiedotteessaan.

”Pääministeripuolueen on nyt kerrottava avoimesti, kannattaako se maakuntaveroa vai aikooko se korjata linjaansa ja pysäyttää maakuntaveron valmistelun”, Marttinen vaatii.

”Kyselytunnilla kysyttäessä hallitus toistaa sopimaansa linjaa, että uusi vero otetaan käyttöön. Sopivissa kohtaa mediassa ollaankin sitten täysin toista mieltä. Näin merkittävässä veropoliittisessa linjassa ihmisillä on oikeus tietää, mitä hallitus aikoo tehdä”, Marttinen jatkaa.

Kokoomus vastustaa maakuntaveron käyttöönottoa.

Mäkysen kannanotto yllätti kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon ja perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran tentissä.

LUE LISÄÄ: