Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan sää hankaloittaa ajokeliä viikonlopun aikana.

Ilmatieteen laitoksen perjantaina 20. marraskuuta tekemän ennusteen mukaan lunta sataa perjantain ja lauantain aikana erityisesti Hämeestä Keski-Suomen yli Pohjois-Pohjanmaalle yltävällä alueella.

Lauantain ja sunnuntain aikana lumisateiden painopiste siirtyy maan keskiosaan yltäen Pohjanmaan rannikolta Pohjois-Savoon.

Ajokeli on monin paikoin huono ja muuttuu ajoittain jopa erittäin huonoksi. Liikenteeseen lähtevien kannattaa tarkistaa voimassa olevat varoitukset hyvissä ajoin, Ilmatieteen laitos toteaa.

Sateet tulevat suurelta osin lumena, aluksi etelässä myös vetenä ja räntänä. Lunta kertyy yleisesti 5-10 senttimetriä lukuun ottamatta eteläistä rannikkovyöhykettä. Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Keski-Suomen alueelle lunta voi kertyä paikoin jopa 15–20 senttiä.

Pohjanmaan rannikkovyöhykkeellä tuuli kinostaa lunta etenkin lauantaina.

Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Uudellamaalla lumikertymät jäänevät vähäisiksi. Sen sijaan lumisimmilla alueilla tykkylunta voi kertyä puiden oksille, sillä lämpötila pysyy lähellä nollaa, Ilmatieteen laitos toteaa tiedotteessaan.

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.