Helsingin Sanomissa ilmestyi tänään omituinen rivi-ilmoitus. Ilmoitus on painettu lehden perheilmoituspalstan tervehdykset ja onnittelut –osastoon.

- Tilliliha & Valuuttakauppias. Sovitte yhteen nyt ja ikuisesti, sitä ylistäen. Oikeuden päätöstä kunnioittaen. Capitrolli, ilmoituksessa lukee.

Kuvituksena ilmoituksessa on aukaistu kuohuviinipullo.

Omituinen viesti liittyy tällä viikolla Hannu Kailajärvelle annettuun tuomioon Wincapita-jutusta. Kailajärvi tuomittiin törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta viiden vuoden vankeusrangaistukseen. Hänet määrättiin vangittavaksi heti.

Helsingin Sanomien ilmoituksen taustalla on Suomi24:n Wincapitaa koskeva keskustelu, jossa keskustelupalstan käyttäjä lupasi muille keskustelijoille julkaista viestin HS:n printtiversiossa, mikäli Kailajärvi tuomitaan myös hovioikeudessa.

- Jos Hovioikeus asettuu samalla kannalle kuin sinä, lupaan julkaista Rautalankakauppiasta ja tillilihaa ylistävän mainoksen Hesarin paperiversiossa. Pistä tämä muistiin, koska tämä lupaus on todellinen, käyttäjä lupasi.

Verkkokeskustelijat ovat vääntäneet vuosikausia siitä, oliko Kailajärven pyörittämän Wincapitan todella tarkoitus käydä valuuttakauppaa osallistujien rahoilla. Kailajärvi keräsi apureineen suomalaisilta yli 92 miljoonaa euroa.

Hovioikeuden mukaan kyse ei ollut todellisesta valuuttakaupasta, vaan niin kutsutusta pyramidipelistä, jonka tarkoitus oli huijata ihmisiltä rahaa.