Länsi-Uudenmaan ulosottovirastossa käydään kesäkuun alussa poikkeuksellinen julkinen huutokauppa.

Kaupan on arkkitehti Eliel Saarisen suunnittelema, vuonna 1902 valmistunut jugendhuvila Villa Miniato. Ulosottovirasto kuvailee Soukassa sijaitsevaa 600-neliöistä rakennusta ”linnamaiseksi”.

Kiinteistön pinta-ala on noin 7500 neliömetriä, ja huvilalla on rantaviivaa noin 200 metriä. Huvilarakennus on peruskorjattu vuonna 2000.

Huutokaupasta ensin kertoneen Metro-lehden mukaan kohteen hintapyyntö oli yli kymmenen miljoonaa euroa, kun se oli vielä julkisessa myynnissä. Ostajaa ei kuitenkaan löytynyt.

Kihlakunnanulosottomies Hannu Kiesiläinen kertoo Metrolle, että huutokaupassa Villa Miniatolle ei aseteta lähtöhintaa. Vouti voi kuitenkin päättää, että huvilaa ei myydä liian halvalla.

-Alle käyvän hinnan taloa ei myydä. Minä päätän käyvän hinnan huutokauppaan mennessä. Talosta on tehty erilaisia arvioita 12 miljoonasta eurosta lähtien, kihlakunnanvouti Timo Kiira sanoo Uudelle Suomelle.

Kiiran mukaan talo on ollut ulosotossa jo parin vuoden ajan. Taloa yritettiin ensin myydä kiinteistövälittäjän kautta sekä sen omistajan että ulosottoviraston toimeksiannosta.

Ulosottoviraston sivuilla kerrotaan, että ostajan on suoritettava huutokaupan yhteydessä heti käsirahana 150 000 euron käsirahamaksu. Huutokauppa käydään 6. kesäkuuta.