Sisäasiainministeri Anne Holmlund (kok.) kiistää Uudelle Suomelle lähettämässään kannanotossa kansanedustaja Oiva Kaltiokummun (kesk.) tiedot, joiden mukaan hätäkeskuspäivystäjillä olisi puhelujen kestoon liittyvä tulospalkkaus.

Erikoinen kiista hallituspuolueen kansanedustajan ja ministerin välillä kilpistyy 90 sekunnin aikarajaan.

Sisäministeriö ja Hätäkeskuslaitos ovat jo aiemmin kiistäneet alun alkaen Helsingin Sanomien kertoman tiedon tulospalkkauksesta.

Siitäkin huolimatta Kaltiokumpu kertoi Uudelle Suomelle toissapäivänä, että hänen tietonsa mukaan puhelun kesto on yksi palkkauksen peruste.

Kaltiokumpu ei suostunut kertomaan, mistä hänen tietonsa ovat peräisin.

Anne Holmlundin mukaan Kaltiokumpu on esittänyt virheellistä tietoa.

- Oiva Kaltiokumpu sekoittaa keskenään kaksi asiaa, Hätäkeskuslaitoksen virastokohtaiset tulostavoitteet ja päivystäjien henkilökohtaisen palkan osan, Holmlund sanoo.

Holmlund tarkentaa, että tavoitteena on, että hätäkeskuspuheluun vastataan 10 sekunnissa ja päivystäjä hälyttää kiireellisissä tapauksissa viimeistään 90 sekunnin kuluttua puhelun alkamisesta apua paikalle.

- Nämä ovat toiminnallisia tulostavoitteita, joilla ei tavoitella rahallisia säästöjä vaan varmistetaan, että hädässä oleva ihminen saa avun niin nopeasti kuin mahdollista, Holmlund sanoo.

- Hätäkeskuspäivystäjä voi ja hänen tuleekin jatkaa puhelua tarvittavan ajan, kun hän on lähettänyt apua paikalle.

Kaltiokummun kritiikki kohdistui nimenomaan siihen, että pelkkä nopeus ei takaa laadukasta apua.

- Hätäkeskustyö ei todellakaan ole puhelinmyyntiä, jossa 90 sekunnin näennäistehokkailla puheluilla työntekijällä on mahdollisuus kunnon bonuksiin, Kaltiokumpu täräytti.

Holmlund puolestaan sanoo, ettei 90 sekunnin tavoitteella ole mitään tekemistä palkkauksen kanssa.

- Jatkuva virheellisten tietojen levittäminen hätäkeskustoiminnasta ei palvele ketään, ei ainakaan päivystäjien työssä jaksamista, Holmlund ärähtää.

Holmlundin mukaan hätäkeskuslaitoksessa on käytössä normaali valtion virkaehtosopimukseen perustuva palkkausjärjestelmä. Sen mukaisesti henkilön palkka rakentuu tehtävään sidotusta vaativuusluokan mukaisesta osasta sekä henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvasta osasta.