Vihreiden eurovaaliehdokas Heidi Hautala kertoi Radio Ravun iltapäivässä perustaneensa yrityksen.

- Kun politiikasta tulee ammatti, kuten minulle 22 vuotta sitten kävi, sitä surffailee vaaleista toisiin, ja väkisinkin joutuu miettimään, tuleeko valituksi, ja sensuroimaan puheitaan, ettei vaan ärsyttäisi ketään. Sain siitä ajatuksen ikään kuin toisesta leipäpuusta, jos en tulekaan valituksi, ja perustin Heidi Hautala Consultingin. Se vapautti sanomaan mitä haluan, kertoi Hautala.

Hautalaa ei tosin aiemminkaan ole voinut syyttää siitä, etteikö hän sanoisi mitä ajattelee. Seurauksena tästä on ollut muun muassa kritiikkiä idän suunnalta Hautalan Venäjä - lausunnoista.

- Oli hämmentävää huomata, että minunkin vähäiset saavutukseni saivat aikaan sellaisen reaktion Kremlissä, naurahti Hautala.

Ukrainan tilanne vetää Heidi Hautalan vakavaksi.

- Ulkopolitiikka ilman sääntöjä, sehän on pelottavaa! What´s next?

Silloin kun ihmisillä ei ole monenlaisia tietolähteitä saatavilla, on helppo luoda mielikuva, että suuri Venäjä on palaamassa entiseen loistoonsa ja ”minä Vladimir Vladimirovitsh Putin olen tehnyt tämän ja olen yhtä suuri johtaja kuin Pietari Suuri aikoinaan”.

Heidi Hautala ei usko, että putinmaiset sloganit uppoaisi samalla teholla suomalaisiin.

- Kyllä minä näen, että monet suomalaiset ovat menettäneet sen ruusuisen kuvitelman, että poliitikot, eduskunta ja hallitus pystyisivät ratkaisemaan ihmisten ongelmat. Samalla tavoin EU on menettänyt kansan luottamuksen, eikä se ole mikään kevyt juttu tai helppo palauttaa, totesi Hautala.

Hautalan mielestä ainoa mitä EU:ssa voidaan nyt tehdä on sitkeästi puolustaa sen hyviä puolia. Hautala ilmoitti puolustavansa sitä, että markkinoiden mennessä yli rajojen, politiikankin pitää ylittää rajat.

- Mutta sen pitää myös olla demokraattista, mitä se ei vielä ole. EU:sta voi kuitenkin vielä tulla aito, ihmisten luottamuksen ansaitseva demokratia, luottaa Hautala.