Kehitysministeri Heidi Hautala (vihr.) kertoi tänään uusia tietoja oviremonttiasiassaan aktiivisena olleen remonttimiehen toiminnasta. Hautalan kertoman mukaan miehen tulo julkisuuteen liittyy hänen miesystävänsä aiemmin teettämään remonttiin.

- Tämä nyt julkisuuteen tullut nimetön niin sanottu remonttimies vihjasi minulle, että jos miesystäväni tekee oikeusjutun omasta remontistaan, hän muistuttaa minua oviremontista, Hautala sanoi tänään tiedotustilaisuudessa.

Hautala väittää olleensa tietoinen, että remonttiasia olisi ollut hänen ”arkkivihollistensa” tiedossa.

- On tiedossa, että tämä asia on ollut arkkivihollisteni, kuten Juha Molarin ja Johan Bäckmanin tiedossa jo 2010. Minulla on epäilys, että on haettu mahdollisimman suurta huomiota.

Uuden Suomen tavoittama Johan Bäckman kiistää tienneensä Hautalan oviremontista ennen viime torstaita.

- En tunne [remonttimiestä] henkilökohtaisesti tai ole ollut häneen missään yhteydessä, Bäckman sanoo Uudelle Suomelle.

Myös Juha Molari kertoo toimitukselle, ettei ole ollut yhteydessä Hautalan oviremontin tehneeseen mieheen. Hän kiistää olevansa millään tavalla osallinen torstaina tapahtuneeseen remonttimiehen ulostuloon.

- Olen saanut asiasta tiedon vuonna 2010, mutta ilmoittaja ei ollut tämä remonttimies, Molari sanoo Uudelle Suomelle.

- On hyvin surullista, että ministeri nimeää yksityisen kansalaisen arkkivihollisekseen.

Hautala: Taustalla oikeusjuttu

Hautalan miesystävä voitti maaliskuussa oikeudessa riidan, joka koski Hautalallekin oviremontin tehneen miehen suorittamaa urakkaa. Heidi Hautala katsoo, että nimettömän remonttimiehen tulo julkisuuteen liittyy hänen miesystävänsä oikeusjuttuun.

- Huppupäisen [remonttimiehen] ulostulolla on selvä yhteys siihen vihjaukseen, että nämä asiat tullaan käsittelemään julkisuudessa, Hautala sanoi.

Hän kertoi, että ei ole hakenut asiassa viranomaisten apua. Hautalan mukaan hänen olisi ministerinä pitänyt olla tarkempi kiristyksen uhan suhteen.

- Syytän vain itseäni, että en ymmärtänyt tämän huppupäisen vihjauksen vakavuutta.

Hautala ilmoitti tänään, ettei aio erota ministerin tehtävistään. Hän erosi viime viikolla hallituksen harmaan talouden ministerityöryhmästä.