Suomalaisurheilijoita ei nähdä Berliinin EM-kisoissa miesten moukarinheiton finaalissa. Henri Liipola oli karsinnassa 20:s tuloksella 71,34 ja David Söderberg 28:s viskottuaan todella vaatimattoman arvokisakaaren 69,18.

Kokenut Söderberg lähti kisoihin kaukana parhaasta kunnostaan. Alkukesän allergiavaivat ja kuumeen nostanut virustauti olivat verottaneet harjoittelua ja vieneet heitosta tehoa.

Söderbergin virustauti ei ole vieläkään täysin hellittänyt, sillä hänellä oli lämpöä edellisen kerran viime viikon tiistaina. Kuumeiseksi hän tunsi oloaan maanantainakin.

-Tiesin ennen viimeistä heittoa, että pitää heittää yli 73 metriä, siihen ei vaan ollut energiaa, kommentoi Söderberg, SUL:n tiedotteessa.

Miesten pituuskarsinnassa Kristian Pulli hyppäsi 768 ja Kristian Bäck 761, eikä kumpikaan tällä kertaa selviytynyt loppukilpailuun. Finaaliin olisi päässyt tuloksella 771.

Arttu Kangas oli kuulantyönnön karsinnassa 28:s tuloksella 18,17. Hänen kauden parhaansa on 19,57, joten EM-kisojen karsintasuoritusta ei voi pitää hyvänä suorituksena.