Entinen sinisten kansanedustaja, nykyinen kunnallispoliitikko Raimo Vistbacka kertoo Ilta-Sanomille yllätyksestään liittyen omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd) tämänpäiväiseen ilmoitukseen Veikkauksen hallituksen kokoonpanosta. LUE TARKEMMIN: Näkemiin, helpot 2000 €/kk: Kaikki poliitikot ulos Veikkauksen hallituksesta

Veikkauksen hallituksen kaikki neljä poliitikkojäsentä saivat lähtöpassit. Uusiksi jäseniksi on valittu Christian Cedercreutz, Anne Larilahti ja Juha Pantzar.

Ilta-Sanomien mukaan Vistbacka kuulee asiasta ensimmäistä kertaa vasta hänelle soittaneelta toimittajalta.

”Olen kokenut kaikkea runsaan 30 vuoden aikana politiikassa, mutta ihan tällaista en ole kokenut. Olen arvannut, että kohdallani on näin, mutta on yllättävää, että tieto tulee näin nopeasti ja ilman etukäteisvaroitusta”, Vistbacka kommentoi.

Hänen mukaansa Paatero ei antanut etukäteisviitteitä päätöksestä.

IS:n mukaan Veikkauksen vanha hallitus kokoontui edelliskerran vasta toissapäivänä, jolloin sovittiin seuraavan kokouksen ajankohdaksi. 12.9.

”Tällaista on politiikka”, Vistbacka kommentoi.

Niin ikään Veikkauksen hallituksessa istunut Ilkka Kanerva (kok) ei halunnut kommentoida asiaa Uudelle Suomelle.

Veikkauksen hallituksessa eivät jatka Vistbackan ja Kanervan ohella Jutta Urpilainen (sd) ja Tuomo Puumala (kesk).

Veikkauksen hallituksen jäsenten pohjapalkka on ollut 2000 €/kk, jonka päälle tulee 600 euron kokouspalkkio hallituksen ja valiokuntien kokouksiin osallistumisesta.

Päätös hallituksen kokoonpanon muutoksesta on tehty Veikkaus Oy:n yhtiökokouksessa keskiviikkona 4. syyskuuta. Veikkaus on kokonaan valtion omistama yhtiö.

Paatero sanoi tiedotustilaisuudessa tänään torstaina, että uusien hallitusjäsenten valinnoissa painopisteinä ovat olleet digiosaaminen, vastuullisuus ja pelihaittaongelmiin vastaaminen.

Veikkaus kertoi tänään myös laajasta muutosohjelmasta. LUE TARKEMMIN: Mullistus alkoi Veikkauksessa: Yli 3000 peliautomaattia poistuu – Osa mainoksista lopetetaan kokonaan

Muutosten taustalla on loppukesäinen mainoskohu, joka koski kahta Veikkauksen markkinointikampanjaa.