Trafi tiedotti perjantaina, että se avaa sähköiset asiointipalvelunsa osittain lauantaina.

Trafi eli liikenteen turvallisuusvirasto kertoo toteuttaneensa Viestintäviraston alustavassa arviossa esiin nostettuja toimenpiteitä. Virasto selvitti erityisesti sitä, ovatko Trafin muut asiointipalvelut kuin kuljettajatietopalvelut otettavissa käyttöön laillisesti ja turvallisesti. Arvion ja tehtyjen toimien perusteella Trafi avaa palvelunsa rajoitetusti 15. päivä joulukuuta.

Trafi ilmoittaa avaavansa sähköisistä asiointipalveluistaan seuraavat:

- Ajoneuvojen rekisteröintipalvelut lukuun ottamatta ajoneuvojen rekisteröintitodistusten tilauspalvelua- Ajoneuvoverotuksen palvelut- Vesikulkuneuvojen rekisteröintipalvelut ja tunnistetun käyttäjän tietotuotteiden tilaukset- Ajokorttipalvelut- Ammattipätevyyspalvelut (liikennelääketieteen hakemus ja merityön ilmoitukset)- Vammaisen pysäköintilupahakemus-palvelu- Alusten katsastustietoihin liittyvä palvelu

Näiden lisäksi avataan omistajan vaihdoksessa käytettävän varmenteen tarkistamispalvelu, mikä on erityisesti autokaupalle merkityksellinen ajoneuvon rekisteröintiprosessissa.

Palveluiden avaaminen helpottaa siis etenkin autokauppaa, jota Trafin palveluiden sulku hankaloitti. Lue lisää: Tivi: Trafi-häiriö iski nyt autokauppaan – ”Tilanne aika mahdoton”

Muut Trafin sähköiset asiointipalvelut pysyvät toistaiseksi suljettuina.

Trafi sulki sähköiset asiointipalvelunsa sunnuntaina sen jälkeen, kun Tekniikka&Talous oli uutisoinut asiointipalvelun tietosuojauhkista sen jälkeen, kun Trafi pani kaikkien ajokorttien tiedot vapaasti haettavaksi nettiin. Tämän on katsottu loukkaavan ihmisten tietoturvaa.

Trafin pääjohtaja Mia Nykopp ilmoitti eroavansa tehtävästään torstaina.