Helsingin poliisin mukaan puskaraiskausten eli ulkona sattuneiden, uhrille tuntemattoman hyökkääjän tekemien raiskausten määrä on noussut Helsingissä. Apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäen mukaan puskaraiskauksia on ollut Helsingissä tänä vuonna 14, kun niitä viime vuonna oli yhdeksän.

- Piikki on nähtävissä, Koskimäki sanoo.

Koskimäen mukaan kolmessa näistä tapauksista epäilty on turvapaikanhakija. Kaikki kolme epäiltyä ovat saapuneet Suomeen heinäkuun jälkeen.

Poliisi vahvistaa, että Hesperian puistossa viime viikon perjantaina sattuneessa raiskaustapauksessa epäilty on turvapaikanhakija.

Koskimäen mukaan tämän vuoden puskaraiskaukset ovat tapahtuneet eri puolilla Helsinkiä, kuitenkin keskittyen pääradan varteen.

Helsingin poliisin seksuaalirikosjaoksessa on vuoden 2015 elokuusta lähtien ollut tutkittavana kymmenkunta juttua, joissa turvapaikanhakijat ovat epäiltyinä, poliisi kertoo. Osassa jutuista ei ole syytä epäillä rikosta.

- Rikoksena tutkittavissa jutuissa on erilaisia rikosnimikkeitä: törkeä raiskaus, raiskaus, pakottaminen seksuaaliseen tekoon ja seksuaalinen ahdistelu, poliisi kertoo.