Linnanmäen huvipuistossa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Helsingin kaupungin tänään julkaiseman tiedotteen mukaan huvipuistossa sunnuntaina 26. heinäkuuta noin kello 15-18 aikaan vieraillut seurue altisti muita paikalla olleita.

Linnanmäki kertoo pyrkivänsä ottamaan yhteyttä kyseiselle päivälle lipun varanneisiin henkilöihin. Paikalla olleita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan erityisen hyvin ja hakeutumaan testiin nopeasti, mikäli oireita ilmenee.

Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin kertoo tiedotteen yhteydessä, että huvipuisto on kesällä rajoittanut kävijäkapasiteettia noin puoleen normaalista.

”Seuraamme kävijämääriä reaaliajassa ja koko kauden olemme pystyneet pitämään yhtäaikaiset kävijät alle 7 000 kävijässä. Lisäämme entisestään turvaväleistä muistuttamista huvipuistossa niin kuulutuksin kuin myös henkilökunnan toimesta, jotta huvittelu on jatkossakin terveydelle turvallista.”

Ihmiset menevät testeihin viiveellä

Tartunnanjäljityksessä kerrotaan käyneen ilmi, että pelkästään viimeisen viikon aikana on ilmennyt useita tapauksia, joissa altistuneita on yhtä tartunnan saanutta kohti kymmeniä. Helsingin terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarisen mukaan joukkoaltistumiset kertovat siitä, että ”tartuntojen leviämiselle alkaa olla liikaa mahdollisuuksia.”

Tiedotteen mukaan tartunnanjäljityksessä on käynyt ilmi, että tiettyjä turvatoimia on nyt syytä tehostaa.

Syiksi katsotaan pettäneet järjestelyt turvavälien toteutumisessa, lukuisat sosiaaliset kontaktit ja matkailu. Ylilääkäri Sanna Isosomppi Helsingin epidemiologisesta toiminnasta sanoo tiedotteessa, että ihmiset ovat myös hakeutuneet testeihin myöhään.

”Testeihin hakeutumisessa on ollut useissa tapauksissa selkeää viivettä, erityisesti kun tauti ilmenee vatsaoireina. Tästä johtuen altistuksia ehtii tulla enemmän. Pääasiassa ihmiset kuitenkin käyvät tällä hetkellä todella hienosti testeissä.”

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittaa edelleen omaehtoista karanteenia usean maan kohdalla matkalta palatessa. Suomessa todettiin maanantaina 13 uuttaa koronatartuntaa. Yhteensä varmannettuja tapauksia on 7 466.

LUE MYÖS: