Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa (vihr) pitää koronaepidemian kehityssuuntaa Helsingissä huolestuttavana. Hän vetoaa Twitterissä ihmisiin, jotta käyttäytymisessä palattaisiin kevään varovaisuuteen.

”Helsingissä eilen [torstaina] 12 uutta koronatartuntaa. Helsingissä oli viimeksi kesäkuun alussa yli 10 päiväkohtaista uutta tartuntaa. Suunta on todella huolestuttava. Nyt on hyvä jokaisen muistella, miten käyttäytyi toukokuussa ja voisiko jo heti tänään alkaa toimia samoin?” Vesikansa kirjoittaa.

Uudenmaan koronatartunnat ovat lähteneet nousuun ihmisten kohtaamisten lisäännyttyä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) torstaina julkaisemien lukujen mukaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä todettiin viikolla 30 kaikkiaan 31 uutta tartuntatapausta, kun luku viikolla 31 oli jo 48.

Perjantaina Suomessa raportoiduista 22 uudesta tartunnasta valtaosa, 16 tartuntaa, oli Uudenmaan alueella.

Tartuntamäärät ovat nousussa myös valtakunnallisesti, mutta erityisesti pääkaupunkiseudulla sairaanhoitopiiri HUSin johto on alkanut puhua jo toisen aallon käynnistymisestä. Epidemiatilanteen yltymiseen varautuu myös valtiojohto, kuten torstaina tiedotustilaisuudessa kerrottiin.

Alueelliset erot ovat suuria. 13 sairaanhoitopiirin alueella uusia tapauksia ei havaittu lainkaan viimeisimmän seitsemän päivän seurantajakson aikana.

LUE MYÖS: