Suomessa riittää jäähalleja, mutta pääasiassa jääkiekon ja taitoluistelun käyttöön. Pikaluistelijoille tai jääpalloilijoille Suomessa ei ole yhtään sisähallia.

2020-luvulla tilanne on muuttumassa. WasaGroup ja Helsingin Luisteluareena Oy ovat solmineet aiesopimuksen hankkeesta Suomen ensimmäisen luisteluareenan rakentamiseksi Helsingin Malmille. Areenan jääalue olisi jalkapallokentän kokoinen ja se mahdollistaisi luistelemisen ja jääpallon pelaamisen sisäolosuhteissa. Lisäksi kokonaisuutta palvelisivat muut liikunta- ja liiketilat.

Tiedotteen mukaan hanketta on työstetty yhteisymmärryksessä Helsingin kaupungin kanssa. Helsingin kaupunki joutuisi ainoastaan panostamaan jäävuorosubventioihin hallin käyttäjille. Summa olisi arviolta 0,2 miljoonaa euroa vuodessa.

Hanke odottaa kaupungin päätöstä tonttivarauksen jatkamisesta lähiaikoina. Mikäli kaupunki myöntää tonttivarauksen, käynnistyy hanke välittömästi ja halli voisi valmistua vuoden 2020 lopulla.

Malmin luisteluareenahanke on tarpeellinen. Onhan pääkaupunkiseudulla ollut jatkuvasti pulaa luistelulajien harrastustiloista. Pääkaupunkiseudun väestömäärän kasvaessa tilanpuute vain kasvaa.

Myös suomalainen huippu-urheilu tarvitsee pikaluisteluareenan. Pyeongchangin olympiakisoissa neljänneksi 500 metrillä sijoittunut Mika Poutala harjoitteli päätoimisesti Kanadan Calgaryssa, koska Suomessa ei ole pikaluistelulle tarkoitettua sisäareenaa.

Mikäli Suomi hakee 2030-luvulla talviolympiakisoja, olisi Malmin luisteluareena sopivasti olympiakäytössä. Suomessa kaikki olympialaisten suorituspaikat olisivat käytännössä valmiina. Kelkkailut ja alppihiihdot voisi järjestää Norjassa.