Helsinkiläisen Familings-yrityksen tuudittava vauvanpatja kisaa näinä päivinä saksalaisten Kind + Jugend -lastenmessujen innovaatiokilpailun voitosta, yritys kertoo. Kilpailujen finaalivaiheen tulos ratkeaa jo torstaina viikonlopun messujen alkaessa.

Yhtiön mukaan messut ovat lastentarvikealan suurimmat. Patja on ehdolla lasten huonekaluihin ryhmitettynä.

– Tietääksemme olemme ensimmäinen ehdolla ollut suomalainen lastentarvikeyritys. Tuntuu mahtavalta, että pieni suomalainen yritys pääsee tähän joukkoon mukaan. Jännittää tietysti, että mitä jos voitammekin, iloitsee yrityksen toimitusjohtaja ja patjan kehittäjä Hanna Sissala.

Familingsin mukaan patjakeksintö sai alkunsa, kun Sissala joutui nukuttelemaan omaa lastaan tuntikausien ajan. Tämä nukahti vain heijaamalla. Koska valmista apua ei löytynyt, Sissala lähti itse kehittämään vauvaa uneen keinuttavaa patjaa. Lopputuloksena syntynyt tuote toimii tavallisessa pinnasängyssä.

Yhtiön mukaan kysyntää riittää kotimaassa, vaikka kolminumeroisella hintalapulla varustettu tuote ei ole aivan halpa. Patjoja voi myös vuokrata verkkokaupasta.

Tilauksia on media- ja messuhuomion myötä tullut enemmän kuin mihin yhtiö oli varautunut.

– Teemme nyt kaikkemme, että voisimme valmistaa enemmän patjoja. Kaikille halukkaille niitä ei valitettavasti heti riitä, Sissala kertoo.

Hän uskoo, että uusien suomalaisyritysten menestyksen ei tarvitse rajoittua kännykkäsovelluksiin ja peleihin.

– Suomalaiset voivat ihan hyvin tehdä maailman parhaita tuotteita tavallisille ihmisille.