Hampurilaisketju Hesburgerin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Heikki Salmela ilmoittaa Puheenvuoron blogissaan sulkevansa suunsa.

Salmela joutui kahnauksiin etenkin palvelualojen ammattiliitto PAM:n kanssa sen jälkeen, kun oli ilmestynyt julkiseen keskusteluun ensin Ylen haastattelun ja sitten blogikirjoituksen muodossa. Pari viikkoa äläkkää riitti pikaruokamiehelle.

– Salmela sulkee suunsa, hän ilmoittaa blogissaan.

– Tulin julkisuuteen kertomaan yrittäjän mielipiteeni Suomen talouskriisistä. Mielestäni työtä pitää tehdä nykyistä enemmän. [Keskusjärjestö] SAK hyväksyi saman periaatteen, kun työajan pidennyksestä sovittiin. Kilpailukykysopimusta vastustavat ammattiliitot [kuten PAM] käyvät poliittista sotaa Juha Sipilän hallitusta vastaan. Siinä sivussa henkilööni käydään käsiksi vihapuheilla ja asiallinen keskustelu tuhotaan. Nyt ymmärrän, miksi yrittäjät eivät puhu julkisuudessa. He eivät halua joutua ammattiliittojen moukaroimiksi, Salmela tiivistää.

Hän ilmoittaa olevansa kiitollinen saatuaan lausua mielipiteensä ja keskittyvänsä nyt ”perheyritykseeni, 6000 henkilön työllistämiseen ja heidän palkkojensa maksamiseen”.

Salmela esitti avauksissaan muun muassa työviikon pidentämistä 45-tuntiseksi ja arvioi sosiaaliturvan heikentäneen suomalaisten työmotivaatiota. Avaus herätti huomiota ja arvostelua, ja siihen tarttui PAM:n valtuutettu ja luottamusmies Anne Nyman. Hän kertoi Facebookissa jututtaneensa yksittäisen Hesburgerin työntekijöitä ja väitti näiden kertoneen, että Salmelan tarjoamilla sopimustyötunneilla ei elä.

Lue myös: PAMilaisen suora viesti Hesburger-Salmelalle: ”Työntekijät murheellisia – tarjoamallasi työllä ei elä”

Salmela vastasi kritiikkiin perustellen käytäntöjä niin sanotulla ”käsiparisäännöllä” ja työvoimatarpeiden päällekkäisyydellä. PAMin järjestöjohtaja Niina Koivuniemi kuitenkin jatkoi arvostelua Uuden Suomen haastattelussa.

Lue myös: Uusi tyrmäys Hesburger-Salmelalle – ”Lakia rikottu Suomessa vuodesta 2001”

Salmela viittaa ammattiliiton arvosteluun myös tuoreen bloginsa alle kirjoittamassaan kommentissa. Hän linkkaa Turkulainen-lehden mielipidekirjoitukseen, jossa nimettömänä esiintyvä Hesburgerin työntekijä kyseenalaistaa PAM:n Anne Nymanin väitteet, puolustaa Hesburgeria työnantajana ja ihmettelee palvelualojen ongelmien henkilöintiä yhteen ihmiseen ja yhtiöön.

– Onneksi henkilökuntamme on tukenani valheita vastaan, Salmela kirjoittaa.

Lue myös: Kohun nostanut Hesburger-Salmela: ”Ongelma ei ole kansalaisissa – palkoista ei jää riittävästi käteen”