Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) arvioi Ylen Ykkösaamussa, että yritystukien karsiminen vaatii ”enemmän työtä”. Hän sanoi myös, ettei hallitus halua vaarantaa heiveröistä talouskasvua yritystukiin puuttumalla.

–Ei ole yksittäistä tukea, jonka tuosta noin vain voisi poistaa ilman merkittäviä vaikutuksia, vaan se vaatii enemmän työtä. Tässä tilanteessa, kun on saatu talous heiveröiseen kasvuun, minä tai hallitus ei ole ottamaan sitä riskiä, että meiltä häviäisi esimerkiksi teräs- tai metsäteollisuuden tuotantoa Suomessa, Orpo kommentoi.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan tutkimusjohtaja Mika Maliranta reagoi Orpon kommenttiin tuoreeltaan Twitterissä.

–Yritystukien rakenteen muuttaminen ei varmaankaan olisi ollut suuri riski talouskasvulle, ei se niin heiveröinen ole, hän sanoi.

Muun muassa Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT) on arvostelut Suomea tehottomista yritystuista.

Lue lisää: Ekonomisti: Turhat yritystuet valuvat osakkeenomistajille – uskallettava luopua

Kokoomuksen puheenjohtajana Orpo otti kantaa myös tuleviin presidentinvaaleihin Ykkösaamussa. Hänen mukaansa kokoomuksen on tiedettävä viimeistään alkusyksyllä, pyrkiikö tasavallan presidentti Sauli Niinistö jatkokaudelle.