Suomalaisessa jalkapallossa puhuttaa HIFK:n osake-enemmistön siirtyminen kiinalaisliikemies Chang Jinin haltuun. Kiinalainen sijoittaa HIFK:hon heti kaksi miljoonaa euroa ja seuran resurssit menestymiseen nousevat aivan uudelle tasolle. Faneja omistus huolettaa silti.

Suomalaisessa jalkapallossa muistetaan Vantaan AC Allianssin joutuminen 2005 kiinalaisen vedonlyöntihuijarin Zheun Yen haltuun, mikä johti lopulta Allianssin konkurssiin. Vastaavan kohtalon koki Tampere United 2011, kun seura sai rahoitusta singaporelaiselta ottelumanipuloijalta Wilson Raj Perumalilta.

Chang Jiniä ei ole koskaan epäilty rikollisesta toiminnasta. Hän on Tanskassa Vejle Boldklub-seuran omistajana tehnyt pelaajabisnestä. Viime kaudella Vejlen pelaajaringissä oli mukana peräti 80 pelaajaa, joten HIFK:n toimintaan lienee luvassa ainakin isoja muutoksia.

HIFK:n kannattajaryhmä Stadin Kingit julkaisi Instagramissa kirjoituksen, ettei kauppa heitä miellytä. Chang Jin saakin faneilta selkeän viestin:

Stadin Kingien kirjoitus Instagramissa:

– Stadin Kingit ei hyväksy ratkaisua myydä seuraa ulkopuoliselle taholle, jonka intressit eivät julkisuudessa annettujen lausuntojen mukaan kohtaa sitä, mitä HIFK:n kuuluisi seurayhteisönä edustaa. Meille HIFK ei ole liiketoimintaa tai väline pelaajamarkkinoille, vaan jotain paljon syvempää. Elämäntapa, rakkautta, välittämistä, ystävyyttä.

– Emme tue HIFK:n seurajohdon toimintaa, mutta seisomme nykyisen pelaajaryhmän ja valmennuksen takana, ja arvostamme myös monen muun yksittäisen HIFK:n pitkäaikaisen taustaihmisen uskollista työtä seuramme eteen. He ovat sen ansainneet. Mutta laulumme ja kannatuksemme HIFK:n edustusjoukkueen katsomossa jatkuu vain niin kauan kuin koemme, että toiminnassa on IFK-sydäntä mukana.

– Olemme valmiita reagoimaan, mikäli toiminta vaikuttaa siltä, että sitä tehdään jonkun muun kuin IFK-perheen hyväksi.

– Olemme olleet nostamassa HIFK:ta alasarjoista Veikkausliigaan. Olemme seuran sydän ja sielu. Liikemiehiä tulee ja menee, mutta me jäämme. Aina. Sitä ei mikään osakassopimus voi tappaa. Olemme sitten Veikkausliigan katsomoissa – tai tukemassa jotain toista HIFK:n jalkapallojoukkueista.