Jalkapallon Stadin derby teki paluun puolentoista vuoden tauon jälkeen HIFK:n palattua pääsarjaan. Putoajaehdokkaaksi ennakoitu HIFK yltyikin yllätykseen taisteltuaan Suomen oloissa ”ökybudjetilla” porskuttavan HJK:n kanssa 1-1 -tasapelin. HIFK-ikoni Jukka Halme osasi arvostaa joukkueen suorituksen korkealle.

- Ainahan se on kiva ottaa pisteitä Klubilta. Toki oltaisiin haluttu voitto, mutta pitää olla tyytyväinen, että saatiin nyt ne kauden ensimmäiset pisteet. Nyt tästä vaan eteenpäin, Halme sanoi ottelun jälkeen.

HIFK:n kauden ensimmäiset kaksi peliä tuottivat nolla maalia ja kaksi tappiota.

- Nyt oli enemmän niitä elementtejä, joita me halutaan tuoda siihen meidän pelaamiseen. Saimme enemmän pallollista pelaamista tuotua mukaan ja rauhoitettua peliä. Okei, toisella jaksolla rupesimme heittämään vähän liikaa pitempää palloa, mutta oli tämä silti meidän tasapainoisin esitys tähän mennessä, Halme sanoi.

HIFK prässäsi tiistaina vahvasti ja se tuotti HJK:lle ongelmia.

- Kyllä me halutaan silloin prässätä, kun on paikka. Se on oikeastaan ollut se isoin kehityskohde, että opitaan milloin prässätään ja milloin ei. Tiesimme kyllä, että Klubi tykkää paljon pimputella siellä omassa boksissa ja siellä on se mahdollisuus saada hyviä riistoja aikaan, Halme kertasi pelisuunnitelmaa.

HJK:n esitys aiheutti seuran faneissa kovia tunteita sosiaalisessa mediassa.

- Aika monta vuotta oon HJK:n peleissä käynyt, mutta tällaista pa*kaa en ole Klubilta nähnyt mitä ekat 45 min. oli, HJK-kannattaja Mikko Pousi soimi omiaan Twitterissä.

HJK:n Akseli Pelvas teki ensimmäisen derbymaalinsa toisen puoliajan alussa, mutta se ei paljoa lämmittänyt enää pelin jälkeen.

- Jäihän se kieltämättä laihaksi lohduksi. Olisihan se tietysti ollut kiva voittaa ja oli meillä kyllä siihen kaikki avaimet. Nämä derbyt ovat tunnetusti olleet meille kuitenkin aina vaikeita pelejä. Totta kai mekin saamme näistä aina ekstralatausta, mutta tuntuu, että IFK saa vielä enemmän, Pelvas sanoi ottelun jälkeen.

Miksei se tunne välity kentälle HJK:n osalta?

- Sitä on vaikea sanoa. Ei se nyt varmaan ainakaan pelaajien tahtotilasta johdu. Ehkä olemme saaneet näistä peleistä osin sattumankin kautta heikompia tuloksia, mitä ennakkoasetelmat ovat sanoneet. Nämä ovat tietyllä tapaa erityisiä pelejä, eikä näitä tietyllä tapaa voi edes tavalliseen liigapeliin verrata, Pelvas mietti.

HIFK:n prässi tuotti HJK:lle isoja ongelmia tiistaina. HJK oli Pelvaksen mukaan asiaan kuitenkin varautunut, vaikka se ei siltä näyttänytkään.

- Ei se yllätys ollut. Kyllä varmasti kaikki siihen pyrkii, jos ovat meidän pelejä katsoneet. Ehkä emme saaneet sitten tänään ehkäistyä sitä niin hyvin, kun olemme treenanneet. Toisella jaksolla pelimme oli ainakin maaliin asti parempaa, mutta sitten taas vähän herpaannuttiin ja IFK pääsi rankaisemaan, Pelvas niputti.

Stadin derby täytti jälleen katsomot Töölön stadionilla. Tällä kerralla järjestyshäiriöiltä vältyttiin.