HIFK varmisti lauantaina pelatulla Ykkösen kauden päätöskierroksella paluunsa jalkapallon Veikkausliigaan. Nousu varmistui 1-0 -voitolla vieraissa AC Kajaanista.

KPV voitti Kokkolassa FC KTP:n 3-0, mutta suoraan nousuun se ei riittänyt. KPV sijoittuu Ykkösessä toiseksi ja pelaa nousukarsinnoissa TPS:ää vastaan.

Suomen mestaruuden jo syyskuussa varmistanut HJK päätti kautensa näyttävään 4-0 -voittoon TPS:stä. Voitto olisi pelastanut TPS:n liigakarsinnoilta, mutta HJK:ta vastaan TPS:llä ei ollut mitään jakoa.

Vuoden 2015 mestari SJK pelasi Interin kanssa 2-2 -tasapelin. Vuoden 2016 mestari IFK Mariehamn hävisi KuPSille 1-2.

SJK ja IFK Mariehamn varmistivat sarjapaikkansa vasta päätöskierroksilla. SJK:n kausi meni piloille seurajohdon valmentajasekoilujen takia, mutta IFK Mariehamn on romahtanut parin vuoden takaisesta loistostaan, koska ei ole saanut uudistettua peliään.

KuPS saavutti IFK Mariehamn-voitollaan pronssia ja pääsee ensi kaudeksi eurokentille. Honka jäi neljänneksi, vaikka voitti VPS:n 3-1. Europelejä espoolaisjoukkue ei ensi kaudella pelaa.

Hopeaa voittanut RoPS päätti kautensa 1-0 -voittoon Ilveksestä. Sarjatasoa alemmaksi putoava PS Kemi päätti kautensa 2-1 -voittoon vieraissa FC Lahdesta.

HJK pelaa ensi kaudella Suomen mestarina Mestareiden liigan karsinnoissa. RoPS, KuPS ja Suomen Cupin voittaja FC Inter pelaavat Eurooppa-liigan karsinnoissa.

HJK:lle HIFK:n paluu pääsarjatasolle on mieluisa uutinen. Stadin derbyt tekevät paluun ja lisäävät varmasti kiinnostusta HJK:takin kohtaan. Tänä vuonnahan HJK:n yleisömäärät olivat laskussa.

Veikkausliigan maalipörssin voitti HJK:n brasilialaispelaaja Joao Klauss. Hän teki 21 maalia.