HIFK kaatoi lauantaina Pelicansin 3-2-lukemin jääkiekon SM-liigan toisessa puolivälieräottelussa. Kauden ensimmäisellä Pelicans-voitollaan HIFK tasoitti sarjan 1-1:een.

HIFK oli hävinnyt sarjan ensimmäisen ottelun 0-6-lukemin Lahdessa ja hätäisimmät olivat tuomitsemassa HIFK:ta jo lomalle. Lauantaina HIFK paransi tuntuvasti ja näytti kulmahampaansa. Parannus tuli ennen kaikkea henkisellä puolella.

- Henkinen maailma on tässä pudotuspelimaailmassa se tärkein juttu. Siellä tapahtuu korvien välissä kasvua ja energiaa vapautuu. Sieltä löytyy tällainen taistelu ja ilme, millä tänään pelattiin, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen kommentoi ottelun jälkeen.

Pikkarainen muistutti myös, ettei HIFK ollut sarjan ensimmäisessä pelissä niin huono, mitä lukemat näyttivät.

- Niin. En tiedä kuka on laskenut meidät ulos. Tietysti yksi pohja oli se, että vaikka tulos oli 6-0, mutta ei se peli ollut 6-0. Se teho, millä Pelicans teki maaleja siinä pelissä oli tietyllä tavalla rätti kasvoille. Varmasti siinä oli se herätys sillä tavalla. Vastustaja teki tänäänkin ensimmäisen maalin, mutta tällä kertaa se ei meitä lamaannuttanut. Jänne pysyi koko ajan, se oli ihailtavaa, Pikkarainen sanoi.

HIFK on kokenut ottelusarjassa jo kaksi ulosajoa. Torstaina Tommi Santala lensi suihkuun ja lauantaina vuorossa oli Anton Lundell. Santala sai kaiken päälle vielä viiden ottelun pelikiellon.

- En viitsi kommentoida. Kyllä ne viisaammat miehet tietää, Pikkarainen totesi.

Santalan tilannetta HIFK:n päävalmentaja ei ole vielä edes katsonut. Sen hän säästää kesälomaviihteeksi.

- Santalan tilannetta en ole edes katsonut, enkä tiedä perusteluja. Katselen sen sitten joskus kesälomalla, kun on sellainen hiljainen hetki ja haluaa viihdettä. Tässä pitää nyt vain keskittyä olennaiseen ja siihen mihin voi vaikuttaa itse, Pikkarainen kuittasi.

Sarja jatkuu seuraavan kerran maanantai-iltana Lahdessa.