Kärpät voitti Helsingissä maanantaina HIFK:n 3-0. Kärpät voitti ottelusarjan 4-2 ja meni finaaleihin. HIFK joutuu tänäkin vuonna tyytymään pronssiotteluun.

HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen myönsi suoraan, ettei joukkueella enää maanantaina ihan riittänyt. Kärpät oli parempi ja meni ansaitusti jatkoon.

- Kärpät sumputti tosi hyvin ja me ei oikein päästy sellaista paineistamista tekemään, mitä aikaisemmissa peleissä. Kun Kärpät pääsi sitten johtoasemaan, niin he pelasivat vain kiekkoja ulos alueelta ja aika kävi meitä vastaan. Ei me oikein sitten tuota meidän halliakaan ansaittu tänään puolellemme ja sellaista hurmosta päälle, mitä oli aikaisemmin, Pikkarainen mietti kovan pettymyksen hetkellä.

Kuudennen pelin asetelma oli selvä: Kärpät pääsi vapautuneesti yrittämään sarjan katkaisemista, mutta HIFK:lla meni kovassa painetilanteessa puskemiseksi.

- Kärpistä näkyi tietyllä tapaa sellainen vapautuneisuus. He pääsivät Oulun stressistä ja jutuista nyt paremmin läpi. Sarja oli heille katkolla ja heidän kiekollinen pelaamisensa oli huomattavasti parempaa kuin aiemmin, Pikkarainen vahvisti.

HIFK ajoi Kärpät sarjan ensimmäisessä viidessä ottelussa ahtaalle kovalla paineistamisella, mutta nyt se ei enää siihen pystynyt.

- Joo. He olivat hyvin tiiviitä ja pääsivät turhan helposti omalta alueelta ulos. Silloin se peli menee vähän hitaaksi, kun joudutaan aika pitkiltä matkoilta tulemaan, Pikkarainen sanoi.

Pikkarainen joutui kesken sarjan itse jopa pienen kohun silmään puhuttuaan Kärppien maalivahdista. Pikkaraisen näkemyksen mukaan Vehviläinen "pomputtelee ja tärisee". Tämä oli kuitenkin vain mediapeliä.

- Pitää muistaa lähtökohdat. Kärpät otti meitä 40 pistettä enemmän runkosarjassa ja jos meillä on joskus saman verran enemmän, niin puheetkin on sitten vähän erilaisia. Meidän piti jotenkin yrittää heitä horjuttaa ja siinä onnistuimmekin vielä viime peliin asti. Jos meillä on joskus 40 pistettä enemmän, niin minäkin voin kehua kaikki liikkuvat vaikka tuolta Pasilan junista saakka. Tämä on kuitenkin vain urheilua, eikä tämä saa olla liian vakavaa. Tähän kuuluu myös tietynlaiset psyykkaukset, Pikkarainen muistutti.

HIFK pelaa seuraavaksi perjantaina SM-pronssista Tapparaa vastaan.

- Nyt ei tunnu oikein miltään vielä, mutta käsitellään tämä pettymys nyt ensin. Sitten nukutaan pari yötä ja varmasti sen jälkeen intohimo on taas löytynyt sitä perjantaita kohti, Pikkarainen uskoi.

Kärpät pelasi tylyn ja vahvan vierasottelun ja se oli isännille liikaa, joka näytti jo henkisesti ja fyysisestikin väsyneeltä.

- Pystyimme pelaamaan sarjan parhaan pelin tänään. Kyllä IFK oli todella vahva sarjan ensimmäiset viisi peliä, mutta tänään ehkä sitten pystyimme omaa peliä parantamaan ja saamaan heiltä sitä parasta draivia pois. Tietysti olimme myös siinä mielessä onnekkaita, että heiltä puuttui (Joonas) Rask, (Ryan) O´Connor ja (Markus) Kankaanperä ja itse pääsimme iskemään täydellä arsenaalilla, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner summasi ottelun jälkeen.

Kärppien sankareita olivat Nordiksella nollapelin 28 torjunnalla ottanut Veini Vehviläinen ja Kärppien pelaamista komealla yksilösuorituksella vapauttanut Ville Leskinen.

- Veiniltä loistava peli ja nollapeli. Ville Leskiseltä mahtava yksilösuoritus siihen ensimmäiseen maaliin. Loppu oli sitten taistelua ja olen jokaisesta ylpeä. Mahtavaa päästä finaaleihin pelaamaan, Manner mietti.

Kärppien pelaaminen näytti maanantaina ensimmäistä kertaa vapautuneelta. Kotijoukkue IFK tuntui sen sijaan tuskastuvan enemmän ja enemmän pelin edetessä.

- Kyllä se saattoi juuri näin olla. Pieni paine putosi meiltä pois, mutta kyllä yhteispelikin oli parempaa. Ehkä olimme jo vähän tottuneet siihen IFK:n kovaan paineistamiseen, Manner pohti.

Kärpät kohtaa finaalisarjassa HPK:n, joka pudotti maanantaina Tapparan jatkosta. Finaalisarja alkaa lauantaina Oulussa. Tapparan ja HIFK:n välinen pronssiottelu pelataan perjantaina Tampereella.