Siniset iloitsevat EU:n uusista maahanmuuttolinjauksista. Eurooppa-neuvosto pääsi linjauksista sopuun viime yönä.

Siniset kertovat tiedotteessa olevansa innoissaan, että puolueen ajama tavoite turvapaikkahakemusten käsittelystä EU:n ulkopuolella etenee.

–Tämä on historiallinen ensiaskel kohti järkevämpää turvapaikkapolitiikkaa, sanoo Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho tiedotteessa.

–Tätä Siniset ovat ajaneet ja Suomen hallitus tuki EU:n omaksumaa järkevää linjaa. Maahanmuuton ongelmien ratkaiseminen on EU:n elinehto. Ensi kertaa minun elinaikanani maahanmuuttopolitiikassa tehdään nyt päätöksiä, jotka vievät asioita parempaan, eikä aina vain huonompaan suuntaan.

Kehitteillä olevien maihinnousukeskusten tarkoitus on vähentää turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttöä ja heikentää ihmissalakuljettajien bisnestä, joka on johtanut tuhansiin hukkumiskuolemiin Välimerellä.

–Tämä ratkaisu on kaikkien osapuolten etu. Maahanmuutosta tulee hallitumpaa, järjestelmän väärinkäytökset vähenevät, ihmissalakuljettajien likainen bisnes joutuu vaikeuksiin, EU-kansalaisten turvallisuus kohenee ja EU:n sisäinen vapaa liikkuvuus pelastuu, luettelee Terho.

–Järki voitti ja nyt on tärkeää jatkaa päättäväisesti toimeenpanoon. EU:n tulevaisuus riippuu näistä päätöksistä ja niiden tehokkaasta toimeenpanosta.