Taksiliikenne Helsingissä alkoi toukokuussa 1906.

Suomalainen taksi on kuljettanut ihmisiä ja tavaroita ovelta ovelle jo 110 vuoden ajan. Keväällä 1906 helsinkiläinen Gustav Wilhelm Orraeus aloitti suomalaisen taksitoiminnan vuokra-automobiilillaan Helsingin keskustassa. Historiatietojen perusteella Orraeus anoi Helsingin maistraatilta helmikuussa 1906 lupaa ”saada käyttää automobilia yleisön palvelukseen”, ja ryhtyi myöhemmin keväällä liikennöimään.

Taksi Helsinki, Helsingin Taksiautoilijat ry ja Suomen Taksiliitto järjestävät torstaina 19.5.2016 taksitempauksen asema-aukiolla kotimaisen taksin ja G.W. Orraeuksen kunniaksi.

Tempauksessa on mukana Taksi Helsingin ja Suomen Taksiliiton henkilökuntaa taksiasiakkaille ovia availemassa ja yleisölle kahvia sekä pientä makupalaa tarjoilemassa. Paikalla ovat vuoden 1965 Volga-taksi sekä Suomen Taksiliiton ensimmäinen virallinen taksikoira Nooa.

Lue tästä pieni uutinen Uudesta Suomettaresta perjantaina 13.4.1906. Orraeus-uutinen on eniten vasemmalla olevalla palstalla. Uutisen otsikko on Automobiililiikenteen harjoittaminen.

Uutisessa lukee: Automobiililiikenteen harjoittaminen. Poliisikamari on puoltanut kaupp. G. W. Orraeuksen anomusta saada harjoittaa automobiililiikennettä täällä. Ehdoksi on kuitenkin pantu, että haltija noudattaa niitä sääntöjä jotka täkäläistä automobiililiikennettä warten tullaan wahwistamaan.

Katso tästä muita Autoilun historia -juttuja.

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.