Entinen diplomaatti, valtiotieteiden tohtori Jukka Seppinen arvioi, että perussuomalaisten ”puoluevallankumous” jää poliittiseen historiaan lauantain puoluekokoustapahtumien perusteella.

–Miten syvän arven se saa aikaan, jää nähtäväksi melko nopeastikin, Suomen integraatiopolitiikan, Suomen ja Neuvostoliiton suhteiden sekä kylmän sodan aikaisten itä–länsi-suhteiden tutkimiseen keskittynyt Seppinen kommentoi Puheenvuoron blogissaan .

–Kärsimys ei ole ohi, vaikka koko Soini katosi puolueen johdosta. Askel pahempaan suuntaan todennäköisesti tapahtui. Suomi sai oman Mme Le Peninsä Halla-ahon hahmossa ja koko PerusS-puolueen tämän käsiin, hän jatkaa.

Seppisen arvion mukaan ”pehmoiset uramiehet Timo Soini ja Sampo Terho jäivät tsunamin jalkoihin” Jyväskylän puoluekokouksessa.

–Jälkipotkuina kaikki kovan linjan varapuheenjohtajat ovat mallia ”vm. Halla-aho 2017”. Piippu sai kovat sisuksiinsa tussahduksen sijaan. Parlamentaarisen eurooppalaisen oikeusvaltio Suomen on noustava vastaiskuun heti eikä sitten, kun on myöhäistä, hän kirjoittaa.

Lue myös:

Nyt se sanottiin suoraan: ”Hallitus kaatuu - ei eväitä edes yritykseen”

Nuiva jytky on valmis: Perussuomalaisten johtoon pelkkiä ”halla-aholaisia”

Halla-aholta raju vihjaus eduskuntaryhmän hajoamisesta: ”Jos ei kelpaa, perussuomalaiset ei ole vankila”