Liikemies Hjallis Harkimon mukaan Helsinki Halli Oy:n osakkeiden arvo ei noussut hänen kahden kesäkuisen kauppansa välillä.

Harkimo sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että Hartwall Areenan halliyhtiön osaomistajat eivät olisi saaneet osakkeistaan ”yhtään enempää”, jos olisivat myyneet ne suoraan hallin venäläisostajille sen sijaan, että osakkeet myytiin kahden viikon ajaksi Harkimolle.

–Eli osakkeiden hinta ei noussut kahdessa viikossa, Harkimo sanoo HS:lle.

Uusi Suomi kertoi eilen, että Harkimon päätös myydä Hartwall Areena venäläissijoittajille tuli yllätyksenä Sanomalle. Mediayhtiö myi Harkimolle osuutensa Helsinki Halli Oy:stä vain kaksi viikkoa ennen kuin Harkimo kertoi venäläiskaupasta.

–Ainakaan minä en tiennyt [neuvotteluista venäläisten kanssa] ja minä hoidin myymisen, Sanoma Holdingin johtaja Hellevi Kekäläinen sanoi tiistaina.

Ilta-Sanomat kertoo keskiviikkona, että myös hallin osaomistajiin kuulunut suomalaismiljardööri Poju Zabludowicz oli tietämätön Harkimon neuvotteluista myydessään osakkeensa Harkimolle.

–Hän ei olisi saanut yhtään enempää rahaa, vaikka olisi asiasta tiennyt, Harkimo vastaan Zabludowiczin harmitukseen Ilta-Sanomissa.

Lisäksi Harkimo sanoo Ilta-Sanomille, että hänen oli pakko saada haltuunsa kaikki Helsinki Halli Oy:n C-sarjan osakkeet kaupan toteutumiseksi. Tämä oli Harkimon mukaan venäläisostajien ehto ostolle.