Liike Nyt haluaa jatkaa toimintaansa puolueena.

”Liike Nyt haluaa muuttaa yhteiskunnallista päätöksentekotapaa. Liike Nyt perustaa modernin puolueen saadakseen paremmat työkalut tavoitteidensa toteuttamiseen. Puolueen perustaminen ei muuta Liikkeen alkuperäistä tarkoitusta, vaan on juridinen järjestäytymismuoto, joka antaa Liikkeelle enemmän mahdollisuuksia toimia ja vaikuttaa nykyisessä poliittisessa järjestelmässä. Eduskuntavaalien 2019 alla puoluestatuksen puuttuminen sulki Liikkeen ulos monista keskusteluista, gallupeista ja vaalipaneeleista, jolloin ehdokkaiden näkyvyys kärsi merkittävästi. Valitsijayhdistys-mallissa ehdokkaat tekivät valtavan hyvää työtä kerätessään suuren määrän nimiä. Kuntavaaleissa tästä seuraisi entistä suurempi tehtävä, sillä ehdokkaita tulee olemaan huomattavasti eduskuntavaaleja suurempi määrä. Puolueen ehdokkaana olevan ei tätä tarvitse tehdä. Nettiparlamentti jatkaa toimintaansa erillisenä yhdistyksenä”, Liike Nyt perustelee asiaa tiedotteessaan.

LUE MYÖS: Kokoomusvaikuttaja lataa: Hjallis Harkimo ”tuhosi Petteri Orpon pääministeritien”

”Maailma opetti, jouduin nöyrtymään ja nyt sitten lähdetään hakemaan nimiä puolueen perustamiseksi.”, kiteyttää Liike Nytin puheenjohtaja Harry ”Hjallis” Harkimo Liike Nytin mukaan.

Päätöstä puolueen perustamisesta on edeltänyt Harkimon vetämä maakuntakiertue, jossa kysyttiin ihmisiltä, tulisiko Liike Nytin olla puolue.

”Keskusteluja käytiin kahden viikon aikana toukokuun 2019 lopussa Helsingissä, Turussa, Kuopiossa, Mikkelissä, Jyväskylässä, Oulussa, Tampereella ja Rovaniemellä”, Liike Nyt kertoo.

”Tapasin satoja vaikuttajia. Valmiutta lähteä rakentamaan puoluetta löytyi”, toteaa Harkimo.

LUE MYÖS: Hjallis Harkimo tuki hallitusta ja haukkui sen sitten – Sari Essayahilta välitön piikki