Kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo kertoo harkitsevansa Liike Nytin saattamista puoluerekisteriin lähinnä yhdestä syystä – gallupeiden vuoksi.

”Se on se syy, miksi haluaisimme puoluerekisteriin. Nytkin jos katsotaan gallupeita, niin meillä oli vaaleissa 2,3 prosentin kannatus. Siniset noteerattiin gallupeissa, vaikka niiden kannatus oli 0,9 prosenttia. Ja meitä ei. Missään. Se on ihan käsittämätöntä. Sitten oli vielä kolme vaalipiiriä, joissa meillä ei ollut ehdolla ketään”, hän kommentoi torstaina Uudelle Suomelle.

Harkimo kertoo, että asia on esillä ensi viikolla pidettävässä kokouksessa.

”Kun meidän asiamme on kuitenkin se, että haluamme muuttaa poliittista päätöksentekoa, niin sillä ei ole väliä, olemmeko me yhdistys vai puolue. Päätöksenteko toimii meillä kuitenkin samalla tavalla.”

Harkimo korostaa, että puoluetuella ei ole Liike Nytin harkinnassa merkitystä. Puoluetukea maksetaan tällä vaalikaudella puolueille noin 148 175 euroa kansanedustajaa kohden.

Toistaiseksi Harkimo on rahoittanut suurelta osin itse Liike Nytin toimintaa ja vaaleja. Viime joulukuussa hän kertoi laittaneensa omista rahoistaan Liike Nytiin 103 846 euroa. Lue tarkemmin: Hjallis Harkimolta palanut Liike Nytiin ”yli 100 000 €” – Viimeinen kausi edessä, jos valitaan

Harkimo on lisäksi kertonut, että Liike Nytin eduskuntavaalikassaan kerättiin noin 400 000 euroa.

”Siinä on mun omaa ja sitten noin 100 000 euroa Jethro Rostedtilta. En ole laskenut sitä tarkkaan. Oma osuuteni voi olla suurempi kuin 300 000 euroa. Laskemme sen nyt”, Harkimo sanoi torstaina Uudelle Suomelle.

”Ei se puoluetuki ratkaise mitään, eikä se ole syy, miksi menisimme puoluerekisteriin. Auttaisi se vähän”, Harkimo jatkaa.

Hän arvioi, että Liike Nytissä opittiin vaaleista paljon.

”Kyllä me lähdemme tätä rakentamaan nyt. Opimme aika paljon vaaleista ja pitää olla enemmän niin sanottuja kärkiehdokkaita, jotka ovat tunnettuja. Sitten opimme paljon vaalitavasta ja kaikesta muusta. Kyllä meillä on ihan eri mahdollisuudet neljän vuoden päästä ja seuraavaksi kunnallisvaaleissa. Nyt meillä on aikaa rakentaa tätä”, Harkimo totesi Liike Nytin tulevaisuudesta.

Hän kertoi ensimmäisen kerran blogissaan pääsiäisenä, että Liike Nyt saattaa joutua harkitsemaan puolueeksi järjestäytymistä.

”Jos yhteiskunnalliset muutosvoimat eivät järjestäydy nimenomaan puolueeksi, niiden on äärimmäisen vaikea päästä mukaan peliin ja vaikuttamaan sen sääntöihin sisältä käsin. Voi olla, että myös Liike Nytin täytyy harkita järjestäytyvänsä juridisesti puolueeksi.”

Aikaisemmin Harkimo on linjannut, ettei Liike Nyt ole puolue eikä se tunnusta mitään poliittista väriä.

Lue myös: ”Se on äänestäjien sumuttamista” - Hjallis Harkimo avautuu vaaleista IL-blogissa