Kansanedustaja Harry Harkimo (kok.) ihmettelee kohua Ylen toimituksellisen johdon toiminnasta, mutta vaatii silti yhtiön johdon vaihtamista tilanteen selventämiseksi.

”Ylen johto vaihdettava”, Harkimo otsikoi Iltalehden bloginsa.

Yleisradio ei ole selvästikään mikään normaali yhtiö. Näköjään siellä työntekijöillä pitäisi olla vapaat kädet tehdä mitä vain, eivätkä johtajat saisi mitenkään ohjata työntekijöitä. Jos johtajat jotenkin puuttuvat siihen mitä työntekijät tekevät, nousee kauhea metakka ja työntekijät sanovat itsensä irti. Ei tällaista tapahdu missään muualla, Harkimo katsoo.

Kuitenkin Harkimo kummastelee päätoimittaja Atte Jääskeläisen ja toimitusjohtaja Lauri Kivisen Ylen hallitukselta saamaa luottamusta.

– Miten se voi olla mahdollista, kun koko yhtiö on selvästi ihan sekaisin? Kivinen ilmoittaa puolestaan, että hän ”tutkii asiaa”. Eikö hänen olisi jo pitänyt tutkia asiaa ja ilmoittaa hallitukselle, miten tästä eteenpäin toimitaan ja pitäisi toimia, jotta jokin ratkaisu saadaan aikaan? Koko touhu näyttää amatöörimäiseltä puuhastelulta, jossa yhtiön imago ja uskottavuus koko ajan huononevat.

Harkimon mielestä Yleisradion hallituksen ”pitäisi nopeasti tehdä jotain ja pelastaa Yle ennen kuin koko uskottavuus häviää”.

– Ei ole enää muuta mahdollisuutta kuin vaihtaa johto, jotta muutos saadaan aikaan. Uusi johto voi toivottavasti aloittaa tilanteessa, jossa sen paremmin talon omat työntekijät kuin Ylen ympärillä pyörivät poliittiset voimat eivät jatka myyräntyötään yhtiötä vastaan. Näin ei voi vain enää jatkua.

Harkimo ei ole poliitikoista koostuvan Ylen korkeimman päättävän elimen eli hallintoneuvoston jäsen.

Lue lisää aiheesta:

Yle-hässäkkä otsikoissa maailmalla: ”Johtava valtio sananvapaudessa”

Toinenkin huippunimi lähtee Ylestä – Sipilän viestit julkaissut Vuorikoski ilmoitti erostaan

Ylen päällikkötoimittaja eroaa – raju tviitti Ylen hallintoneuvostosta, ristiriita päätoimittajan kanssa

Eronneelta Ylen esimieheltä kovia väitteitä: ”Kansanedustajille ja ministereille oma uutiskriteeristö”