Liike Nytin ainoa kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo yllätti torstaina ilmoittamalla tukevansa Rinteen hallituksen ohjelmaa eduskunnan äänestyksessä. Päivää myöhemmin hän suhtautui jo kriittisemmin hallitukseen.

”Kuinka paljon sekoilua voi olla hallituksessa jo nyt eivät selvästikkään ole sopineet asioita kun antavat ristiriitaisia ja ympäripyöreitä lausuntoja”, Harkimo ihmetteli Twitter-viestissään perjantaina.

Hallituspuolueiden edustajat ovat jo äityneet riitelemään muun muassa metsähakkuista ja tulevista sellutehdashankkeista. LUE LISÄÄ: Hallituksessa muhinut riita sellutehtaista repesi julki – Kärnä hurjistui ministeri Mikkosen sanoista

Liike Nytin kanssa eduskunnan oppositiota edustava kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah kuittaili heti Harkimolle muuttuneesta linjasta.

”Meinasit kumminkin hallitusohjelmalle osoittaa tukea?”, Essayah piikitteli.

Harkimo ilmoitti tuestaan Rinteen hallitukselle torstain tviitissään.

”Äänestin Rinteen pääministeriyyden puolesta ja tulen myös äänestämään hallitusohjelman puolesta. Tämän siksi että hallitusohjelmassa on monta hyvää asiaa enkä halua tuomita etukäteen. Siellä on myös asioita joita en usko että pystytään toteuttamaan”, Harkimo linjasi.

Hän sai tästä kritiikkiä kokoomuslaiselta Twitter-väeltä. Kokoomuksen riveistä on syytelty Harkimoa , entistä kokoomuslaista, kokoomuksen eduskuntavaalituloksen rapauttamisesta sekä Antti Rinteen (sd) valtaan pääsystä.

LUE LISÄÄ: Kokoomusvaikuttaja lataa: Hjallis Harkimo ”tuhosi Petteri Orpon pääministeritien”