Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas väittää, ettei kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimoa (kok.) todellisuudessa kiinnosta ay-liikkeen ”roposet” vaan ay-liikkeen nujertaminen.

Harkimo on tehnyt lakialoitteen, joka velvoittaisi työnantajajärjestöt ja ammattiliitot julkistamaan taloudellisen toimintansa tiedot eli tilinpäätöksensä. Kirjanpitolain muutos koskisi valtion julkista tukea veroetuutena saavia toimijoita.

– Rakennusliiton tilinpäätöstiedot on voinut jokainen halukas lukea toimintakertomuksista jo vuosien ajan. Sama lienee tilanne useimpien liittojen kohdalla, Suokas kirjoittaa blogissaan.

Lue Harkimon vastaus: Nyt vastaa Hjallis Harkimo: Rakennusliitolla ”ei taida olla kaikki palikat kohdallaan”

Hänen mielestään Harkimo ”elvistelee” aloitteellaan.

– Tuskin Harkimoa ay-roposet oikeasti kiinnostavat. Valtaosalla ammattiliitoista omaisuutta on paljon vähemmän kuin miehellä itsellään. Oikean laidan poliitikkona hän vain haluaa nujertaa ay-liikkeen. Jättää duunarit yksinäisinä resuperseinä työnantajien armoille. Tällaiseenkin ajatteluun on demokratiassa oikeus.

Suokkaan mielestä Harkimon avaus nostaa kuitenkin esille todellisen ongelman, piilossa olevan varallisuuden. Suokas kirjoittaa, että ”eräänä takavuosien pimeiden tupo-öiden pimeimpänä hetkenä työmarkkinajärjestöt ja valtiovalta päättivät poistaa varallisuusveron”.

– Vasta myöhemmin havaittiin, että varallisuusveron poisto pani ökyrikkaiden omaisuuden piiloon. Tämä on demokratian kannalta vakava ongelma. Verottaja julkaisee köyhien tavisten tulot joka syksy. Rikkaitten omaisuustietojen salaisuus on sen sijaan valtiovallan erityisessä suojeluksessa.

Lue myös: Hjallis Harkimo IL-blogissa: ”Kukaan ei tiedä, mihin ay-liitot oikeasti rahansa käyttävät”

Lue myös: Harkimo VVO-miljoonista SS:ssa: ”Lapsikin ymmärtää, että eihän tässä ole enää mitään tolkkua”