HJK:ta ei lauantain näytösottelussa Liverpoolia vastaan juuri kannustettu. Puolillaan olleella Olympiastadionilla oli pääasiassa punapaitoihin sonnustautunutta väkeä. Oli suorastaan koomista, että Suomessa pelatussa ottelussa lähes koko yleisö kannusti englantilaisjoukkuetta suomalaisjoukkuetta vastaan.

HJK:n Veikkausliigan otteluissa ja euro-otteluissa on tällä kaudella ollut ilahduttavasti tunnelmaa. Viime kauden euromenestyksen myötä HJK:n fanipohja näyttää kasvaneen.

Mutta Liverpool-ottelussa HJK:n Klubipäädyn faneja ei näyttänyt olevan paikalla ainakaan railakkaasti kannustamassa. He protestoivat, että odotettu vieraspelireissu Ahvenanmaalle peruuntui Liverpool-ottelun tieltä. Jo Juhannuksen alla pelatussa SJK-ottelussa HJK-fanit osoittivat mieltään olemalla sivussa ensimmäiseltä puoliajalta ja kannustivat silloin Pallokentällä pelannutta HJK:n juniorijoukkuetta.

Lauantaina HJK-fanit järjestivät Helsingin Kalliossa oman AMF eli Antti Muurinen –futisturnauksensa, jonka ilmoittivat olevan korvaava tapahtuma Maarianhaminan reissulle. Liverpool-ottelua ei HJK-fanien toimesta huomioitu kuin negatiivisessa valossa.

Tapahtumajärjestäjä Infrontin toimitusjohtaja Mikko Vanni piti Ilta-Sanomien haastattelussa 20 000 katsojaa hyvänä määränä ja lupaili huikeaa elämystä. Monen paikalla olleen mielestä viime keskiviikon HJK-Astana –ottelu Mestareiden liigan karsinnassa oli huikeampi elämys, vaikka yleisöä oli vain 9788. Olihan siinä ottelussa aivan oikeasti panosta.

Lauantain perusteella on pääteltävissä, etteivät näytösottelut vedä täysiä katsomoita Suomessa, ellei paikalle saavu Euroopan ehdoton huippuryhmä parhaine pelaajineen. Viime vuonna pelattu HJK-Barcelona veti Olympiastadionin täyteen, mutta pelin urheilullinen anti jäi kehnoksi. Lapsia itketti ja aikuisia suututti, ettei Lionel Messiä nähty tositoimissa.

HJK-fanien asenne Liverpool-ottelua kohden on ymmärrettävissä. He ovat jalkapallokulttuuri, jonka ehdoilla toimintaa tulisi pyörittää. Todellinen futisfani ei innostu näytösotteluista, joissa kuin sääliksi suomalaisten eteen tuodaan suuren futismaan pääsarjatason joukkue pelaamaan puolivaloilla.

Mestareiden liigassa HJK voisi kohdata Barcelonan tai Real Madridin Olympiastadionilla aivan oikeasti. Vastustaja peluuttaisi varmasti parasta miehistöään ja katsomo saataisiin täyteen säällä kuin säällä.

Jos HJK voittaisi ensi keskiviikkona Kazakstanissa Astanan, olisi Mestareiden liiga kahden ottelun päässä.