HJK onnistui voittamaan jalkapallon Mestareiden liigan karsintojen ensimmäisen kierroksen avausottelussa Färsaarilla Vikingurin 2-1. HJK teki kaksi vierasmaalia ja on todella lähellä jatkopaikkaa.

Sebastian Dahlström maalasi HJK:n johtoon 9. minuutilla kierteisellä vedollaan. Toisen maalin HJK:lle Vikingurin Atli Gregersen teki omiin. Riku Riski keskitti ja Gregersen oli tilanteessa epäonninen.

Vikingur kavensi toisella puoliajalla 1-2:een. Maalin viimeisteli Gunnar Vatnhamar.

Toinen osaottelu pelataan ensi tiistaina Helsingissä. HJK:lle riittäisi siitä pelistä jatkopaikkaan 0-1 -tappiokin. Jos HJK ei otteluparista jatka, voi sitä pitää sitä pitää yhtenä suomalaisen jalkapallohistorian synkimmistä mahalaskuista.

Risuja Färsaarten ottelusta saa Euroopan Jalkapalloliitto UEFA. Ottelu alkoi kello 21 eli täsmälleen samaan aikaan Ranskan ja Belgian MM-välieräottelun kanssa.

Katsojien ohella varmasti HJK:n ja Vikingurin pelaajatkin olisivat halunneet katsella Ranskan ja Belgian ottelua. Terve järjenkäyttö otteluaikataulussa unohtui. Aivot näyttivät jääneen päättäjillä narikkaan.

Tietysti UEFA ei hämmästytä otteluaikatauluissaan ensimmäistä kertaa. Vuonna 2014 HJK:n pelatessa Eurooppa-liigaa, alkoivat jalkapallopelit Helsingissä lokakuussa ja marraskuussa kello 22 tienoilla.