HJK on miesten jalkapallon Suomen mestari myös vuonna 2018. Mestaruutensa joukkue sinetöi keskiviikkona Tampereella voitettuaan Ilveksen 2-1.

Maalinsa HJK teki kulmapotkutilanteista. Ville Jalasto ja Faith Obilor viimeistelivät Veikkausliigassa kauden avausmaalinsa.

HJK:n mestaruus oli käytännössä varmistunut jo viime perjantaina joukkueen voitettua silloin Rovaniemen Palloseuran 3-0. Hyvin todennäköisesti HJK olisi voittanut mestaruuden, vaikka olisi hävinnyt kauden viisi viimeistä otteluaan.

HJK on ollut Veikkausliigassa tällä kaudella omaa luokkaansa. Toisena oleva RoPS on HJK:ta 15 ja kolmantena oleva FC Honka 20 pistettä perässä.

Veikkausliigan taso herättää kriittistä keskustelua. Eurokentillä HJK ei tällä kaudella pärjännyt, vaikka oli kotimaan sarjassa ylivoimainen.

HJK:n ykköshaastajaksi arvioitu Veikkausliigan toiseksi rahakkain seura SJK ajautui valmentajasekoilujensa myötä tuuliajalle. HJK:lla ei ollutkaan tällä kaudella kunnollista haastajaa.

Mika Lehkosuo voitti HJK:ssa valmentajana kolmannen Suomen mestaruutensa. Aiemmat mestaruudet hän voitti 2014 ja 2017.

HJK on voittanut kaikkiaan 29 Suomen mestaruutta, joista kahdeksan viimeisen kymmenen kauden aikana. Mestaruuden häviäminen 2015 ja 2016 oli HJK:n seuraorganisaatiolta ja Lehkosuolta alisuoritus.

HJK haluaisi menestyä myös eurokentillä, mutta Eurooppa-liigan 2014 lohkovaiheen paikan jälkeen sille on tullut karsintapeleissä pettymyksiä. Neljänä perättäisenä kesänä on mennyt pieleen.

Hyvä kysymys on, palvelisiko tasokkaampi Veikkausliiga HJK:ta paremmin? Olisiko Suomessa mahdollista kehittää HJK:lle seuraorganisaationa kunnollinen kilpailija?