Hallitseva mestari HJK jatkoi kompurointiaan jalkapallon Veikkausliigassa jäätyään perjantain kotiottelussaan 0-0 -tasapeliin Ilvestä vastaan. HJK-fanit osoittivat mieltään pysymällä katsomossa hiljaa. Välillä kuultiin "Bana ulos" -huutoja, joilla fanit ilmoittivat haluavansa päävalmentaja Mika Lehkosuolle potjuja.

HJK on pelannut viisi perättäistä ottelua ilman voittoa. Seuran toimitusjohtaja Aki Riihilahti tekee selväksi, ettei jälkeen voi olla tyytyväinen.

- Kyllä meidän odotukset on kaikilla, pelaajilla ja johdollakin, että me pelataan paremmin ja saavutetaan parempia tuloksia sitä kautta. Tulokset tulevat, kun pelataan paremmin, Riihilahti sanoi.

Faneja raivostuttaa. Onko Lehkosuon asema vaakalaudalla?

- Varmaan tiedättekin, että henkilöstöasioista mä en median välityksellä keskustele. En hyvinä enkä huonoina aikoina. Mun mielestäni tähän lajiin kuuluu, että ihmiset elävät vahvasti mukana. Tiedän, että kaikki ovat turhautuneita. Fanit sekä ihmiset, jotka täällä seurassa tehdään töitä. Totta kai käännetään kaikki kivet, että saadaan se käännettyä, vastasi Riihilahti.

Riihilahti näkee ongelmien ydinasiat selkeästi.

- Ihan selvä asia on se, että meidän suorittamisen laatutekijät versus pelitapa ei ihan kohtaa. Meillä on paljon asioita, joilla on kunnianhimoinen pläni ja sitten sen suorittamisen laatu ei ole tällä hetkellä ollut kohdillaan, hän arvioi.

Riihilahti ei ota fanien huutelusta nokkiinsa. Hän muistuttaa tunteiden olevan osa jalkapalloa. Peliä pelataan yleisöä varten.

- Me arvostetaan mielipiteitä, että ihmiset kokee ja tuntee. Sen takia jalkapallo on hieno laji. Eihän se tietenkään ole hyvä asia, että turhautuminen tulee tuolla tavalla ulos. Kaikki toivoisivat, että me pelattaisiin huikeaa futista ja voitettaisiin pelejä. Tällä hetkellä me ei tehdä sitä.

Riihilahti koki itsekin pelaajaurallaan monenlaista kritiikkiä.

- Olen nähnyt paljon ja kokenut paljon. Joskus, kun olen ollut pelaajana, mua on huudettu kentältä ulos. Mä osaan katsoa asioita oikeassa perspektiivissä. Me tehdään töitä sen eteen, että tulisi niitä ilonaiheita jatkossa.

HJK on sarjassa kolmantena. Eroa kärjessä olevaan Ilvekseen on yksi piste.

- Meillä on yhä erittäin hyvät mahdollisuudet mestaruuteen, mutta se vaatii sitä, että meidän esitykset ovat jatkossa parempia. Kyse on siitä, että missä vaiheessa meidän esitykset ovat parempia, että voitamme enemmän otteluja. Nyt se puoli ei ole kunnossa, totesi Riihilahti mestaruusmahdollisuuksista.

Veikkausliigan mestaruuteen HJK:lla on Riihilahden mielestä aivan riittävän hyvä joukkue.

- Jos ajatellaan, mikä rosteri meillä on, ja jos kysyttäisiin, että vaihtaisiko mikä tahansa joukkue rosterinsa meidän rosteriin, niin uskoisin, että vastaus on kyllä. Meillä on laadukkaita pelaajia kaikille paikoille paljon. Tähän sarjaan meillä on varmasti ihan laadukkaita pelaajia.

Meksikolaishyökkääjä Marco Bueno on ollut toistaiseksi merkittävä pettymys. Riihilahden mukaan HJK:n hyökkäysosaston pitäisi silti olla riittävän hyvä.

- Jos me ajatellaan, että meillä on Akseli Pelvas, Riku Riski, Marco Bueno ja Eetu Vertainen, niin se on Veikkausliigaan enemmän kuin ihan ok hyökkäys. En näe mielekkäänä asiana kommentoida yksittäisen pelaajan suorituksia.

HJK:n joukkue tuli valmiiksi aiempiin kausiin verrattuna aika lailla myöhään. Riihilahti ei halua selitellä heikkoja tuloksia sen asian varjolla.

- Aika normaaliin aikaan pelaajat tulivat meidän 25 pelaajan ryhmästä. Ja verrattuna kansainvälisesti mihin tahansa seuraan, niin hyvissä ajoin suurin osa. Tuollaisen taakse meneminen olisi oleellisesta asian ottaminen pois. Ei se tässä meidän hommassa ole se ratkaiseva juttu.