Keskustan talouspoliittisen työryhmän puheenjohtaja Markus Lohi sanoutuu jyrkin sanoin irti hallituskumppani vasemmistoliiton varapuheenjohtajan ehdotuksesta kustantaa hoitajien palkankorotuksia kiristämällä listaamattomien yritysten verotusta.

Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Saramo linjasi keskiviikkona hoitajien palkankorotusvaatimuksiin viitaten, että ”julkisen sektorin palkankorotukset ovat välttämättömiä”. Palkkojen korotukset maksaisivat satoja miljoonia, mutta ne voitaisiin Saramon mukaan rahoittaa kiristämällä listaamattomien yritysten osinkoverotusta. LUE TARKEMMIN:

Lohi ilmoittaa Saramolle, että keskusta ei ole mukana hallituksessa, joka kiristää yritysten verotusta. Tiedotteessa todetaan, että Lohi ”tyrmää täysin” Saramon esityksen listaamattomien yritysten osinkoverotuksen kiristämisestä.

”Keskustelu listaamattomien yritysten osinkoverotuksesta osoittaa, kuinka vähän todella ymmärretään yrittäjävetoisten pienten ja keskisuurten yritysten todellisuutta ja ajatusmaailmaa. Yksityisissä osakeyhtiöissä yrityksen ja yrittäjän verotusta pitää aina tarkastella kokonaisuutena. Myös yhteiskunta hyötyy siitä, että kaikkia voittovaroja ei putsata välittömästi yrityksestä”, Lohi toteaa.

LUE MYÖS:

Lohen mukaan ”on päivänselvää, että Keskustan hallitusneuvotteluissa asettama kynnyskysymys on yhä voimassa”. Keskusta ei hyväksy yrittäjien ja yritysten verotuksen kiristyksiä.

Lohi toivoo, että kaikki hallituspuolueet keskittyisivät nyt vakaan toimintaympäristön varmistamiseen.

”Osinkoverotustakin voidaan tulevaisuudessa uudistaa, mutta sen tulee tapahtua perusteellisen valmistelun jälkeen, eikä uudistamisen päämotiivina saa tällöinkään olla yrittäjien verotaakan lisääminen.”

Saramon avaus on herättänyt muitakin kriittisiä puheenvuoroja, joista pari alla.

LUE MYÖS: