Uusi Suomi sai selvityksen Eroakirkosta.fi-sivustolle tulleista palautteista liittyen kirkosta eroamisiin. 48 eri palautteessa yksilöidään nimenomaan Päivi Räsänen syyksi kirkosta eroamiselle. Palautteita on tullut Eroakirkosta.fi-sivustolle kaikkiaan satoja.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen sanoi aiemmin tänään STT:lle ja jo eilen Ilta-Sanomille, ettei usko, että juuri hänen kommenttinsa olisivat vaikuttaneet kirkosta eroamisiin Ajankohtaisen kakkosen homoillan seurauksena.

Monessa palautteessa kirkosta eroamiselle on annettu syyksi lyhyesti ja ytimekkäästi: ”Päivi Räsänen”.

Räsänen kertoo Uudelle Suomelle nyt olevansa yllättynyt siitä, miten suurin roolin hänen kommenttinsa ovat saaneet.

- Kyllä sillä osavaikutusta on varmaan sitten ollut [kirkosta eroamisille], Räsänen sanoo.

Räsänen muistuttaa, että ohjelma oli kokonaisuus.

- En ollut siellä kirkon edustajana, vaan siellä oli kaksi kirkon edustajaa. Voisi kuvitella, että se ratkaisi, mitä kirkon edustajat sanoivat, Räsänen ihmettelee.

Räsänen ei osaa selittää, miksi hänen kommenteistaan on noussut niin suuri kohu. Räsäsen mukaan hän itse kertoi ohjelmassa kantojaan tavallisena kristittynä.

- Viestini oli se, että Raamatun kanta avioliittoihin on selkeä. Että se on miehen ja naisen välinen asia. Ajattelen näin yksittäisenä kristittynä. Kirkolla oli toki samansisältöinen viesti, Räsänen sanoo.

Räsänen toivoo, että kirkko ei muuttaisi kantaansa avioliittoasiaan.

- Jos kirkko luopuu lähtökohdistaan ja perustastaan, jolle se on rakennettu, kirkolla ei ole tulevaisuutta, Räsänen sanoo.